avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rca primita, inmatriculare suspendata, masina ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rca primita, inmatriculare suspendata, masina vanduta de 1 an

Salut, în decembrie 2022 am vandut o masina , am făcut contract de vânzare cumpărare, am scos-o de la impozit și I am înmânat proprietarului cele 3 contracte stampilate. El nu a transcris masina, continuand sa circule pe numerele mele( si eu prost nu am scris instrainat pe talon). Pe internet scrie ca dupa ce se scoate masina din evidenta taxele si impozitele locale anunta politia pentru a redirecționa amenzile catre noul propietar....in fine.....Astăzi 22 iunie 2023 am primit un proces verbal în posta cum ca conducătorul x a fost prins fără asigurare RCA obligatorie și ca eu ca proprietar trebuie sa plătesc amenda. Pe talon am ramas eu, tin sa mentionez ca nu mi a venit de platit nici un impozit anul acesta...Eu vreau sa contest aceasta amenda dar nu ma pricep deloc și nu găsesc nici pe internet un model sau pe cineva care a pățit asa ceva , am fost la judecatorie și mi au spus ca trebuie sa depun contestatie..nu știu ce sa scriu pentru ca nu cunosc legea. Va rog frumos dacă ma puteți ajuta.
Ultima modificare: Joi, 22 Iunie 2023
Johnx91, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 02:15, 23 Iunie 2023
Modele exact pe problema dvs. n-o sa găsiți, dar cu puțin efort veți putea adapta unul. Trebuie doar sa cereți în instanță anularea PV de contravenție pe baza deciziei ICCJ nr. 4 din martie 2018 și să atașați la plângerea contraventionala (asa se cheamă "contestatia") cite 2 copii din fiecare act ce dovedește transcrierea dreptului de proprietate.
Ultima modificare: Vineri, 23 Iunie 2023
latka, utilizator
Sunt frecvente situatiile cu care va confruntati dv
Legal,autoritatea fiscala ,are obligatia in termne d e5 zile de la radiere auto sa informeze serviciul inmatriculari auto
tin sa mentionez ca nu mi a venit de platit nici un impozit anul acesta.

Nu are cum sa vi se calculeze impozit auto atat timp cat dv nu mai figuarti pe rol fiscal cu bun mobil
Aveti dreptul legal sa formulati contestatie impotriva PV dar atentie ca exista termen pentru depus la instanta
Daca nu stapaniti procedura,puteti contacta persoana specializata care sa va redacteze actiunea
Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am vândut mașina anul trecut in noiembrie dar noul ... Diana Mih Diana Mih Buna ziua, am vândut mașina anul trecut in noiembrie dar noul proprietar nu a înmatriculat mașina pana in momentul de fata... Mi a venit o amenda de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am vandut masina in 2019 avand cvc iar cumparatorul ... Tastef Tastef Buna ziua! Am vandut masina in 2019 avand cvc iar cumparatorul a revandut-o ulterior. Dupa 10 luni am primit pv cu sanctiune pt rovignieta cu data ulterioara ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, maine am proces pentru o contestație (amenda), anul ... Andreea1816 Andreea1816 Buna ziua, maine am proces pentru o contestație (amenda), anul trecut am vândut o mașină și in data de 22.06.2021 am primit o amendă în valoare de 1000 ... (vezi toată discuția)