avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Precontract? Am vândut o suprafață de teren dintr-o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Precontract? Am vândut o suprafață de teren dintr-o tarla ...

Precontract?
Am vândut o suprafață de teren dintr-o tarla mai mare unei persoane pentru construcție casa. Terenul nu deține carte funciara. Cumpărătorul a construit o casa pe respectivul teren pe care l-am vândut fără forme legale și fără a perfecta actele de vanzare cumpărare. Cumpărătorul dorește sa între în legalitate deoarece nu poate instala curent electric. A contractat o firma autorizata pentru a obține cărțile funciare atât pentru tot terenul cât și pentru terenul pe care a ridicat casa, dar firma ne-a atenționat ca trebuie așteptat undeva 2- 3luni pana ies cărțile funciare.
Între timp firma autorizata a întocmit schiță cu terenul pe care l-a cumpărat pentru a face un precontract la notar pentru a putea merge la Electrica în vederea instalării curentului electric la casa. Acest precontract care se va face pana la întocmirea documentației finale(carti funciare, vânzarea cumpărarea finala) m-ar afecta pe mine ca vânzător. Adica ce inseamna acest precontract care se intocmeste la notar unde m-a chemat cu certificatul de moștenitor, copia buletin și respectiva schiță stampilata de firma autorizata.
Vă mulțumesc pentru răspuns.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:18, 27 Iunie 2023
Cu ce sa va afecteze? E o promisiune sa ii veti vinde vand veti avea actele. Vedeti ce termen puneti pt semnarea celui final.
A construit fara autorizatie?
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Iunie 2023
gi-jane2, moderator
Da, nu are autorizație de construcție. Și ce termen ar trebui sa punem.

gi-jane2 a scris:

Cu ce sa va afecteze? E o promisiune sa ii veti vinde vand veti avea actele. Vedeti ce termen puneti pt semnarea celui final.
A construit fara autorizatie?

Pai cat mai indepartat, sa stiti ca va ies cartile intre timp.

Îmi cer scuze dar am omis ceva in sensul ca persoana care a cumpărat terenul menționat, a cumpărat și lângă vecinul și schiță pe care a făcut-o firma autorizata cuprinde și terenul vecin. Deci în total sunt 1400mp iar partea care a cumpărat-o de la mine este de 856mp.Cand voi ajunge la notar pentru acel precontract este bine sa atentionez pe domnul notar ca voi fi de acord numai pentru partea mea de 856 mp. Pentru restul de teren pana la 1400mp, cumpărătorul nu a putut chema pe acei proprietari pentru ca nu detin acte pe teren-nu s-a făcut succesiunea. Pe mine ma interesează numai ce este în dreptul meu și sunt de acord cu acel precontract, numai ca schiță de la firma este pe tot terenul. Cum sa pun problema în fata notarului fără sa se supere vânzătorul astfel încât sa nu ma afecteze.
gi-jane2 a scris:

Pai cat mai indepartat, sa stiti ca va ies cartile intre timp.

Dvs promiteti ca veti vinde doar ce va aparține. Deci mergeti cu actul de proprietate si semnati ca ii veti vinde doar ce aveti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As dori sa cumpar un teren,mai precis o suprafata de 1000mp,insa ... nellyy nellyy As dori sa cumpar un teren,mai precis o suprafata de 1000mp,insa deoarece proprietarul trebuie sa faca dezmembrarea aa cestei parcele,pt ca el are o suprafata ... (vezi toată discuția)
Proceduri pentru iesire din indiviziune Rammona Rammona As dori sa stiu ce tipuri de acte sunt necesare pentru iesire din indiviziune si care sunt pasii de urmat. Mentionez ca am cumparat un teren de 1100mp ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa pe teren concesionat de la primarie. doresc sa ... costel5 costel5 Cumparare casa pe teren concesionat de la primarie. Doresc sa cumpar o casa al carei teren pe care este construita este concesionat de la primarie. Problema ... (vezi toată discuția)