avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită O agentie imobiliara intermediaza ...
Discuție deschisă în Executare silită

O agentie imobiliara intermediaza ...

Salutare, urmatoarea speta:
O agentie imobiliara intermediaza un contract de inchiriere la distanta intre proprietar si chirias ( chiriasul se afla in alta tara).
Intre agentie si chirias respectiv proprietar sunt incheiate contracte de prestari servicii corespunzatoare.
Dupa semnarea contractelor, societatea emite factura catre parti pentru achitarea comisionului pentru intermediere care nu este achitat pe motiv ca proprietarul a vandut imobilul care facea obiectul contractului de inchiriere si chiriasul nu si-a indeplinit obligatiile de plata catre proprietar.
Conform contractului de intermediere imobiliara, exista clauza penala de 10% pe zi de intarziere.
A fost emisa somatie de plata catre parti, termenul de 15 zile a trecut si obligatiile nu au fost achitate.
O situatie mai speciala ar fi ca in contractul de inchiriere este un pragraf conform art.325 cod penal, prin care proprietarul declara ca imobilul care face obiectul contractului este proprietatea sa desi am aflat ca defapt tatal sau era proprietar in acte.
Contractul este valabil, se poate invoca nulitatea tinand cont ca acesta declara pe proprie raspundere ca este proprietar ?
La introducerea unei ordonante de plata, inovcarea art.2086 cod civ. alin.1 este suficienta ?
Indeplinirea obligatiilor agentului reiese inclusiv din contractul de inchiriere semnat de ambele parti.

Ultima modificare: Marți, 27 Iunie 2023
MariaIoanaDan, utilizator

Alte discuții în legătură

Recuperare comision agentie utilizator86 utilizator86 Luni, 25.07 am semnat un contract de inchiriere prin intermediul unei agentii. Contractul prevede inchirierea apartamentului din septembrie. I-am cerut ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere imobil incalcat crisro crisro Buna ziua Am dat un anunt de inchiriere pentru un apartament. O agentie imobiliara a venit cu un client, care s-a hotarat sa inchirieze. Am semnat un contract ... (vezi toată discuția)
Este legala "garantia" la inchirierea unei locuinte? dar comisionul agentului imobiliar? irol irol Este legala \"garantia\" ceruta de proprietar (locator) la inchirierea unei locuinte? Dar comisionul agentului imobiliar? Nu inteleg de ce viitorul chirias ... (vezi toată discuția)