avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Urmatoarea speta, imobil trecut in acte pe mama ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Urmatoarea speta, imobil trecut in acte pe mama sotiei. Sotul ...

Urmatoarea speta, imobil trecut in acte pe mama sotiei.
Sotul este singurul care poate face dovada unor venituri, in sensul ca niciuna dintre cele doua nu au generat venituri pentru a putea achizitiona acel imobil.
Cei doi au fost casatoriti legal la momentul achizitiei insa el nu se afla in tara.
Ce se poate face legal ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 18:40, 27 Iunie 2023
Ce se poate face legal sa ce?
Sa contacteze sotul/ soția un avocat si sa expuna pe larg ce problema s-a ivit in prezent si ce anume se doreste: divort, partaj etc?
Multumesc de informatie, nu se doreste nimic in acest moment. Daca se ajunge la divort/partaj, legal ce se poate face daca imobilul este pe numele mamei sotiei ?
Nu aveți nimic de împărțit din acest imobil în caz de divorț, deoarece soții care divorțează nu sunt proprietari. Imobilul nu este doar pe numele soacrei, ci chiar legal și real soacra este proprietară de drept.
Ultima modificare: Marți, 27 Iunie 2023
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si problema custodiei nik_andra nik_andra Buna ziua! Sunt cetatean englez si sunt casatorit cu o romanca de 7 ani, in urma casatoriei avem 2 copii de 5 si 6 ani. In primul rand doresc sa divortez ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune miha_mimi miha_mimi Buna ziua din nou si va multumesc pentru sfaturile acordate cu alte ocazii. va voi expune problema mea si va rog sa ma ajutati si de asta data. socrii mei ... (vezi toată discuția)
Succesiune cristinicaz cristinicaz socrul meu a decedat recent.au rămas un apartament si o casa la tara.Exista o soție și doi copii.ce drepturi are fiecare la moștenire? Pot copiii sa ii ... (vezi toată discuția)