avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua ! Pe un Titlu de proprietate de teren ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua ! Pe un Titlu de proprietate de teren agricol, emis ...

Buna ziua ! Pe un Titlu de proprietate de teren agricol, emis in anul 2002, sunt trecute 4 persoane, trei frati si un verisor, titlul nemetionand ca vreunul sa aiba o cota mai mare. In anul 2006 unul din frati a decedat, iar fiul sau (unic mostenitor), prin demersuri la oficiul de cadastru a obtinut un Extras CF unde este mentionat ca proprietar a ¼ parte din immobile. Cu 5-6 ani in urma, in baza acestui extras CF, el a vandut acea cota de 1/4. Acum verisorul are pretentia (insotita de amenintari de dare in judecata prin avocat) ca jumatate din toata suprafata trecuta in Titlul de proprietate sa-i revina lui, desi nu exista niciun act ulterior anului emiterii Titlului de proprietate. Este legala aceasta pretentie ? Cum prevad legile in vigoare, exista exceptii? Urmarea ar fi ca doi frati trecuti in titlul de proprietate sa-si imparta intre ei doar ¼ din suprafata titlului de proprietate (1/4 fiind déjà vanduta si 2/4 pretentia verisorului). Unul dintre frati, avand varsta inaintata si bolnav, ar vrea sa-si vanda si el partea, dar considera incorrect sa poata vinde mult mai putin de ¼, cu cat a fost déjà vanduta o parte(nepotul). O poate vinde si cum? Mentionez ca tot terenul a fost arendat unor societati.
Va multumesc !

Alte discuții în legătură

Cumparare teren agricol -vinzator verisoara primara Oprescu V Oprescu V Buna ziua!Va rog sa mi spuneti daca am prioritate(pot cumpara )la cumpararea unei teren agricol al verisoarei mele(fiica surorii tatalui meu)cf legislatiei in ... (vezi toată discuția)
Succesiune nedezbatuta m50maria m50maria Bunicul meu a murit in dec 1984.In urma decesului nu s-a făcut succesiunea.Daca între timp unul din cei 5 frați ai mamei,deja mort,a demolat casa care era ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate cosmin198522 cosmin198522 belea mare pe capul meu....va rog sa ma ajutati !!! tatal meu are o suprafata de 5000 metri arabil dat in arenda....terenul nu este intabulat si eu doresc sa ... (vezi toată discuția)