Am achizitionat o locuinta de la dezvoltator, la cheie. Contractul de vanzare-cumparare este semnat din februarie 2023, fara a semna receptia. Din momentul mutarii (iunie 2023), pana in prezent contractele la utilitati sunt trecute pe dezvoltator, persoana juridica. Verbal s-a stabilit ca in momentul mutarii vom trece contorul de gaz pe 0 ca sa platim strict ce consumam noi, insa acum cand am adus in discutie acest subiect, mi s-a spus ca ei se asteptau sa avem gazul trecut pe persoana fizica din luna februarie si ca trebuie sa platim gazul consumat de muncitori pentru uscarea peretilor, adica aprox. 1000mc. Contorul de curent inca nu este montat din anumite motive care nu ne-au fost comunicate, tot ce ni s-a repetat este ca "nu sunt contoare disponibile". Dezvoltatorul spune ca va plati curentul pentru toti locatarii, fiind inca pe curent de santier. Este legal asa ceva? Se poate face ceva in legatura cu plata utilitatilor in asa fel incat sa platim din momentul din care ne-am mutat (sau cel putin din momentul semnarii contractului de vanzare-cumparare)?
Sensibilizati restul proprietarilor si demarati procedura infiintarea asociatie de proprietari,care urmeaza sa incheie contracte furnizare utilitati cu furnizorii
Contract enel
cls
Buna ziua. Am cumparat anul trecut un apartament de la un dezvoltator care nu a depus nici un efort pentru a solicita incheierea contractelor individuale la ... (vezi toată discuția)