avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nerespectare antecontract apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nerespectare antecontract apartament

Buna seara. Imi cer scuze pentru deranj. Am urmatoarea situatie: gasit apartament de vanzare, oamenii pareau seriosi (un cuplu la vreo 50 de ani, nu te astepti la rele), mers la notar si fscut antecontract cu arvuna dar eu am cerut sa nu pierd arvuna in cazul in care banca nu aproba creditul, ci sa ramana suma la ei o perioada de 10 luni pana sa mi-o returneze. De partea cealaltă, nu am pus paragraful cu clauza ca ei sa imi dea dublul sumei daca nu isi respecta obligatiile de vanzare, desi doamna notar le-a pus in vedere ca exista un anumit Cod (Civil?) care stipuleaza ca acea suma dubla va trebui plătită de ei chiar daca nu e trecut acel paragraf in antecontract.

In perioada in care asteptam rezolutia la banca au fost de acord sa ma lase sa locuiesc acolo ca treaba mi se parea aproape sigura si am si inceput sa investesc pe la zugravit, instalatii etc (am bagat vreo 1000 euro). Oamenii m-au sunat ca nu mai vor sa vanda si nu vor sa imi dea banii dati arvuna decat peste 10 luni si nici banii investiti in apartament.

Eu vreau sa le fac o cerere de returnare a acestor bani de urgenta altfel voi fi nevoit, desi nu doresc, sa cer plata sumei duble de catre ei. Ma puteti ajuta sa formulez? Va mulțumesc. Chiar imi pare rau ca exista astfel de oameni cu care stabilesti ceva si apoi vor sa te insele.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:35, 5 Iulie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
apelati la un avpocat , puteti cere sa se perfecteze vanzarea, in subsidiar returnarea avansului.. nu stiu daca ii puteti obliga la dublu daca nu ati prevazut ramane ca judecatorul sa stabileasc, nu ii puteti obliga la mai putin de 10 luni ca asa ati stabi;lit si sa va dea c-val investitie
art 1544
(2) Dacă partea care a dat arvuna nu execută obligaţia fără justificare, cealaltă parte poate declara rezoluţiunea contractului, reţinând arvuna. Atunci când neexecutarea provine de la partea care a primit arvuna, cealaltă parte poate declara rezoluţiunea contractului şi poate cere dublul acesteia.
(3) Creditorul obligaţiei neexecutate poate însă opta pentru executare sau pentru rezoluţiunea contractului şi repararea prejudiciului potrivit dreptului comun.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Iulie 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce înseamnă ,,declarația părților prin care se renunță la caracterul de arvună al tuturor sumelor de bani achitate cu titlul de avans''? Carolynn Carolynn Ce înseamnă declarația părților prin care se renunța la caracterul de arvună al tuturor sumelor de bani achitate cu titlul de avans (vezi toată discuția)
Antecontract prima casa stei stei Buna ziua.Doresc sa achizitionez un apartament prin programul prima casa intr-un bloc nou in constructie. Problema este urmatoarea:constructorul mi-a spus ca ... (vezi toată discuția)
Razgandire vanzator ContSters22096 ContSters22096 A si B au incheiat in antecontract de vanzare - cumparare. Daca A nu mai vrea sa vanda, ce pateste in afara de restituirea avansului incasat? (vezi toată discuția)