avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... La 87 de ani fără discernamânt, viză de flotant ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

La 87 de ani fără discernamânt, viză de flotant expirată

Persoană de 87 de ani fără discernamânt, cu viza de flotant expirată.
Vă rog frumos, cum trebuie procedat cu serviciul EVIDENȚA POPULAȚIEI, care refuză pentru o batrână NEDEPLASABILĂ să-i prelungeasca viza de flotant care se expiră`?

Cere aparținătorului legal procură de la NOTAR, dar ea suferă de DEMENȚĂ grad grav cu însoțitor, și nici un notar nu face procură unui dement fără discernamânt.

Poate să stea la acest domiciliu acestă persoană, fără forme legale, doar că funcționarii solicită să vină ea personal la depunerea actelor`?
Legea RECENTĂ obligă primirea în spație în termen de 15 zile, dar daca cei de la Evidența Populației te resping, ce poți face`?
Cum se procedează`?

Măcar ceva provizoriu până trimite instanța COMUNICAREA privind curatela nu se poate ca să nu locuiască luni de zile fără forme legale`?

Există pe rolul instanței o acțiune pentru CURATELĂ, dar până la comunicarea senținței, ce se întâmplă, se poate locui fără forme legale`?
Ultima modificare: Joi, 6 Iulie 2023
Dapix, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionica Porumbel , Consultant in arhivarea documentelor 11:56, 7 Iulie 2023
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
La solicitarea persoanelor interesate, serviciul public comunitar local de evidență a persoanelor participă la activități de preluare a imaginii, folosind echipamentele foto digitale din dotare și de primire a documentelor necesare eliberării cărților de identitate/vizei de reședință, pentru persoanele netransportabile .

- Pentru aceasta, este necesar ca un membru al familiei sau cel care se îngrijește de persoana nedeplasabilă să se prezinte la SPCLEP cu toate documentele necesare eliberării vizei de reședință .

- La aceste documente se va adăuga , în mod obligatoriu dovada de la medicul de familie sau medicul specialist al solicitantului, care să ateste faptul că persoana este nedeplasabilă (certificatul de încadrare în grad de handicap).

- Cererea de emitere avizei va fi prezentată lucrătorilor de evidența persoanei completată, dar nesemnată de solicitant. Semnarea cererii se va face de către solicitant în fața lucrătorului de evidența persoanei, în momentul predarii actului de identitate cu viza aplicată.

- După depunerea actelor, la o dată agreată de ambele părți, un lucrător se va deplasa la domiciliul solicitantului pentru preluarea imaginii cu o cameră mobilă (daca este cazul) și pentru înmânarea actului de identitate .

Nu le mai spuneți lucrătorilor că nu are discernământ. Diagnosticul nu înseamnă neapărat acest lucru. Lipsa discernământului o vor stabili medicii, instanța . Insistați pe faptul că e foarte batrână și nedeplasabilă . O ajutați dvs. să semneze pe cerere, este o situație de înțeles.

Nu are ce procură să facă, poate ați înțeles greșit.
Dacă refuză să vă primească cererea adresați-vă superiorilor ( la județ/capitală) .
Ultima modificare: Joi, 6 Iulie 2023
georgiana.td, utilizator
Procedura aceasta este valabilă și pentru domiciliulul definitiv cu schimbarea buletinului, sau doar pentru viza de flotant`?

Vă mulțumesc frumos pentru lămuriri`!
Ultima modificare: Joi, 6 Iulie 2023
Dapix, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua. Da
Mulțumesc`!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este aceeași procedură în ambele situații, diferă doar actele ce trebuie depuse alaturi de cerere.
Cu plăcere !

Alte discuții în legătură

Bună, as vrea sa ii fac tatălui vitreg viza de flotant, se ... Cris130978 Cris130978 Bună,,,as vrea sa ii fac tatălui vitrg viza de flotant,,se poate? Menționez ca e nedeplasabil,,si locuieste la mine,acum. (vezi toată discuția)
Viza flotant danleescu danleescu Atunci cand solicitantul unei vize de flotant este netransportabil cum se procedeaza pentru a obtine aceasta viza , avand in vedere prezenta obligatorie a ... (vezi toată discuția)
Viza de flotant ilal ilal Doresc sa inchiriez un apartament, iar viitorii chiriasi au nevoie de viza de flotant. Din cate stiu, viza de flotant se acorda pe o perioada limitata, de ... (vezi toată discuția)