avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Bună, as vrea sa ii fac tatălui vitreg viza de ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Bună, as vrea sa ii fac tatălui vitreg viza de flotant, se ...

Bună,,,as vrea sa ii fac tatălui vitrg viza de flotant,,se poate? Menționez ca e nedeplasabil,,si locuieste la mine,acum.
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 16:27, 18 Octombrie 2023
Da, se poate. De ce nu s-ar putea?
Poate pt ca nu se poate deplasa....
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista procedura pentru aceste cazuri și persoanele care din motive medicale sunt în imposibilitatea de a se deplasa pot solicita lucrătorilor serviciilor publice comunitare de evidență a persoanelor să vină la domiciliul lor pentru derularea procedurii necesare obținerii cărții de identitate sau, cu atăt mai mult, flotant.
Mulțumesc frumos!!!
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este necesar ca un membru al familiei sau cel care se îngrijește de persoana nedeplasabilă să se prezinte la Serviciul Evidență Persoane cu toate documentele necesare eliberării vizei, respectiv actul cu care se face dovada proprietății imobilului unde se stabilește reședința, actul de identitate al solicitantului (originale) .La aceste documente se va adauga , în mod obligatoriu, dovada de la medicul de familie sau medicul specialist al solicitantului, care să ateste faptul că persoana este nedeplasabilă (sau certificat de incadrare in grad de handicap) .

Cererea de emitere a vizei de reședință va fi prezentată lucrătorilor de evidența persoanei completată, dar nesemnată de solicitant. Semnarea cererii se va face în fața lucrătorului de evidența persoanei, în momentul predării actului de identitate cu viza aplicată.

După depunerea actelor, la o dată agreată de ambele părți, un lucrător se va deplasa la domiciliul solicitantului.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Octombrie 2023
georgiana.td, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La 87 de ani fără discernamânt, viză de flotant expirată Dapix Dapix Persoană de 87 de ani fără discernamânt, cu viza de flotant expirată. Vă rog frumos, cum trebuie procedat cu serviciul EVIDENȚA POPULAȚIEI, care ... (vezi toată discuția)
pot sa fac viza de resedinta unei persoane la proprietatea mea din alt oras fara sa imi schimb si eu domiciliul? iancau_Anamaria iancau_Anamaria Buna ziua, Locuiesc in Tirgu-Jiu si am domiciliul stabil in acest oras, dar detin in proprietate o locuinta in Cluj-Napoca. Va rog sa-mi spuneti daca se poate ... (vezi toată discuția)
Viza de flotant. sunt proprietarul unui apartament si vreau sa ... genarul genarul Viza de flotant. Sunt proprietarul unui apartament si vreau sa stea acolo ca flotant un baiat care se va casatori cu fata mea.Cum pot sa fac aceasta avand in ... (vezi toată discuția)