Bună ziua, aş dori să ştiu dacă am voie să parchez în fața garajului per sonal unde şi pe jos ş lângă automobil se poate cu alt automobil circula.Menționez că am semnul distinctiv , tatăl meu fiind cu handicap.
Mulțumesc frumos.
Articolul 143 din regulamentul de aplicare a OUG 195/2002
Se interzice staționarea voluntara a vehiculelor:
a) în toate cazurile în care este interzisă oprirea voluntara;
b) în zona de acțiune a indicatorului cu semnificatia "Staționarea interzisă" și a marcajului cu semnificatia de interzicere a stationarii;
c) pe drumurile publice cu o latime mai mica de 6 m;
d) în dreptul căilor de acces care deservesc proprietățile alăturate drumurilor publice;
e) în pante și în rampe;
f) în locul unde este instalat indicatorul cu semnificatia "Stationare alternanta", în alta zi sau perioada decât cea permisă, ori indicatorul cu semnificatia "Zona de stationare cu durata limitată" peste durata stabilită.
Dacă dvs. considerați ca nu e incalcata nici o regula, puteți lăsa mașina, altfel riscați o amendă.
O astfel de mașină, cu semn distinctiv de persoana cu handicap poate stationa, în mod firesc, intr-o parcare amenajată în acest sens.
Problema apare atunci când trebiue să-l ajut pe tatăl meu cu handicap grav și automobilul meu să-l las în fața gareajului nostru 15 minute. Dar alfel multe mașini opresc , stațoinează în fața garajului nostru deși am cerut să se lase spațiul pentru noi.A răspuns mai demult un fost polițist că este teren public și a parcat cu mașina lui nopți în șir , și nu puteam ieși cu mașina noastră. La parcare amenajată stă continuu un automobil la altuia, care are părinte tot cu handicap dar poate să meargă sau alte mașini fără semnul distunctiv de handicap . De 20 de ani avem probleme .
Întrebarea mea este ,dacă pot cere să parchez în fața garajului nostru personal atâta timp până îl duc pe tatăl meu acasă?
Nu stau toată ziua acolo, numai până când îl duc pe tatăl meu de 89 de ani acasă .
Se poate circula linștit de mașină, dar imediat sunt vizată și am neplăceri.
E foatre greu singură să-l transport. Mi-a făcut neplăceri șefa de bloc, care nu are nicio problemă locomotorie , nici automobil, nici permis de conducere. A chemat poliția locală ca să mă amendeze, degeaba am explicat polițistului care este situația noastră .
Există o lege în astfel de situație ?
Eventual pot cere încă o parcare specială în fața blocului ?
Nu pot lăsa mașina mea în fața garajului 15 minute pentru că imediat cheamă poliția locală ,dar dacă alții parchează în fața garajului nostru nu cheamă deloc. Din răutate.Mai mult acolo a oprit și familia ei mașina și a altora de multe ori parcă ar fi o parcare pentru toți pe zi sau noapte.
O să merg la primărie .Poate o să primim încă o parcare ca să pot să mă deplasez cu tatăl meu handicap grav. Dealtfel am văzut și alte persoane cu handicap și așa fac un bine și acestor persoane.Mulțumesc frumos. Doamne ajută!