avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Intrare in garaj blocata in fiecare zi
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Intrare in garaj blocata in fiecare zi

Buna seara. In primul rand doresc sa spun ca am citit cateva topicuri asemanatoare cu problema mea, numai ca nu sunt lamurit de cateva aspecte.

Mai intai povestea: garajul meu este situat in apropierea intrarii pentru pietoni a unui teren de fotbal. Aleea care este cale de acces pentru garajele din zona masoara cam 5,5 metri latime (din usa garajului si pana in peretele blocului invecinat), ceea ce inseamna ca orice masina care parcheaza acolo (pentru meciuri de fotbal, antrenamente - care se desfasoara in fiecare zi) imi restrictioneaza accesul cu masina personala la garaj sau mai rau, imi blocheaza masina cand e in garaj. Am fost nevoit de nenumarate ori sa ma duc cu taxi la servici, sau sa parchez in fata blocului unde sunt locuri de parcare cu plata, am luat cateva amenzi de parcare pentru ca nu aveam tichet (efectiv nu am gasit in zona si nici chef nu am avut sa caut te miri pe unde dupa o zi lunga la servici). Toate acestea pentru ca mie imi restrictioneaza accesul la garaj - proprietate personala niste asa zisi "sportivi" care ar intra cu masina pana pe gazon daca ar avea posibilitatea.

Am sunat la 112, de aici mi s-a dat un nr. de tel .de la politia rutiera, acestia m-au indrumat mai departe catre serviciul de tractari auto, care in final mi-au raspuns citez: " ... v-am ajuta cu cel mai mare drag, dar dupa ora 15.00 nu mai lucreaza nici domnul de la politie, care intocmeste procesele verbale si nici reprezentantul de la primarie... reveniti cu un telefon intre orele 8.00 si 15.00...." Pai asta inseamna ca legea se aplica numai de la 8.00 la 15.00 ?! Am solicitat din nou de la politia rutiera sa trimita un echpaj la fata locului, dar din nou m-au refuzat, pe motiv ca nu este drum public.

Am apelat astfel la domniile voastre pentru un sfat, unde as putea sa ma mai duc, unde sa fac o reclamatie, orice deoarece am ajuns la capatul rabdarilor. Mentionez ca aceasta problema persista de aproximativ 2 ani, dar in ultimele luni s-a agravat.

Cat despre soferii cu pricina... ce sa zic? Unii mai amabili, se scuza, altii nepasatori si cu fel de fel de scuze jalnice. Mentionez ca inainte de renovarea imobilului din fata garajelor exista un semn cu parcarea interzisa la intrarea pe alee, dar dupa renovare nimeni nu s-a sinchisit sa il puna la loc.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ticut , utilizator 11:44, 11 Mai 2009
Va recomand sa mai mergeti la domnii de politia rutiera si sa-i rugati sa citeasca Regulamentul de aplicare a Codului rutier, care prevede:

Art. 143. - Se interzice staţionarea voluntară a vehiculelor:
a) în toate cazurile în care este interzisă oprirea voluntară;
b) în zona de acţiune a indicatorului cu semnificaţia "Staţionarea interzisă" şi a marcajului cu semnificaţia de interzicere a staţionării;
c) pe drumurile publice cu o lăţime mai mică de 6 m;
d) în dreptul căilor de acces care deservesc proprietăţile alăturate drumurilor publice;

e) în pante şi în rampe;
f) în locul unde este instalat indicatorul cu semnificaţia "Staţionare alternantă", în altă zi sau perioadă decât cea permisă, ori indicatorul cu semnificaţia "Zona de staţionare cu durată limitată" peste durata stabilită.

Va doresc numai bine.
Ultima modificare: Marți, 5 Mai 2009
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Buna seara din nou.... Iata ca mascarada s-a repetat azi, referitor la blocarea garajului. Am chemat proprietarul masini sa o mute din fata garajului si in loc de scuze si bunavointa am primit doar injurii si amenintari... Motivul a fost ca am lasat un biletel cu mesajul: "Nu mai bloca intrarea in garaj" sub stergatoarea masinii. Am sunat la 112 si au trimis un echipaj al politiei rutiere la fata locului. I-a cerut soferului sa mute masina si l-au sanctionat cu amenda contraventionala. Problema este ca dupa ce a plecat echipajul de politie cei din masina cu pricina m-au blocat pe aleea care pleaca de la garaj, eu trebuia sa ajung neaparat la bunicul meu, intr-un sat la 25 km de oras deoarece se simtea rau. Mi-au deschis portiera masinii (eu eram in masina) si au inceput din nou amenintarile. Mai era un pas pana sa ma agreseze si fizic, nu numai verbal. In concluzie o mascarada totala....

Ce as putea face in acest caz? Sa fac o plangere la politie in legatura cu incidentul cu ocupantii masinii sau sa o las balta? Mi-e sincer frica de faptul ca nebunii aia ar putea veni sa imi sparga garajul sau masina pe care am dat o gramada de bani...... Halal oameni......

Va multumesc anticipat.
Aveti posibilatea sa faceti plangere penala privind savarsirea infractiunii de amenintare (presupun ca sunt si martori care au asistat la aceasta scena).
Cat despre masina....putei sa faceti o asigurare CASCO sio astfel scapati de grija distrugerii acesteia fie de catre proprietar al masinii care va blocheaza garajul, fie de altcineva.
Nu-mi dau seama care este exact configuratia locului. Daca nu incurcati circulatia, iar acea alee e pentru pietoni, montantati un stalp rabatabil de restrictionare a accesului undeva la 2.5 m de usa garajului.Acesta se monteaza in asfalt cu suruburi si dupa ce a-ti plecat il ridicati in pozitie veriticala si-l blocati cu cheia.

Prin zona unde stau foarte multe locuri de parcare sunt protejate in acest fel si se evita astfel discutii de cele mai multe ori inutile.
parerea mea e sa va faceti casco pe garaj si masina, plangere penala pentru amenintare, si daca mai parcheaza cineva acolo dati-le o cheie de-a lungul masinii!!! cu simtul raspunderii! sau spargeti-le rotile! si nu va mai parca nimeni! stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, aş dori să ştiu dacă am voie să parchez în ... erik1 erik1 Bună ziua, aş dori să ştiu dacă am voie să parchez în fața garajului per sonal unde şi pe jos ş lângă automobil se poate cu alt automobil ... (vezi toată discuția)
Parcare in fata magazinelor ! PaulBogdan PaulBogdan Am un magazin situat pe o cale de acces de cca 4m si, am mereu discutii cu anumite persoane care parcheaza in fata magazinului desi, exista parcare in ... (vezi toată discuția)
Utilizarea spaþiului public mariusmarian68 mariusmarian68 Bună ziua! Am un garaj, cumpărat în urmă cu câţiva ani. Din garaj sunt doi metri până la stradă. Deseori, câte o persoană îşi lasă maşina ... (vezi toată discuția)