avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Apel fara sentinta Am primit un ordin de restricție, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Apel fara sentinta Am primit un ordin de restricție, părăsirea ...

Apel fara sentinta
Am primit un ordin de restricție, părăsirea locuinței....am dovezi noi și vreau să fac apel, am primit de la poliție minuta in care scrie că pot face apel în trei zile, 7-7-2023, asta înseamnă că în data de 9-7-2023 trebuie sa fac apel dar nu am primit și sentința, sau sentința poate fi in posta la domiciliu părăsit, cum pot face apel în acest caz?
Cel mai recent răspuns: ..sorin, , utilizator 23:57, 11 Iulie 2023
Bună ziua.

Puteți depune doar declarația de apel, iar motivele le veți formula printr-un memoriu separat, la momentul în care primiți hotărârea. Puteți solicita să vă fie comunicată la actuala locuință sau/și prin poșta electronică.

Cu stimă,
Av. Hulea Ionuț-Marius
Daca minuta a fost emisă în ziua de vineri, cum se calculează cele 3 zile, pot depune apelul luni?

„Hulea Ionuț-Marius” - Cabinet de Avocat a scris:

Bună ziua.

Puteți depune doar declarația de apel, iar motivele le veți formula printr-un memoriu separat, la momentul în care primiți hotărârea. Puteți solicita să vă fie comunicată la actuala locuință sau/și prin poșta electronică.

Cu stimă,
Av. Hulea Ionuț-Marius

Bună ziua.

Dacă soluția a fost pronunțată în data de 07.07.2023, termenul se împlinește în data de 11.07.2023, prin raportare la prevederile art. 181 alin. (1) pct. 2 din Codul de Procedură Civilă, potrivit cărora: „când termenul se socoteşte pe zile, nu intră în calcul ziua de la care începe să curgă termenul, nici ziua când acesta se împlineşte;”.

Cu stimă,
av. Hulea Ionuț-Marius
Ok, mulțumesc, oare știți cât mă costă să fac apel, taxe etc?

„Hulea Ionuț-Marius” - Cabinet de Avocat a scris:

Bună ziua.

Dacă soluția a fost pronunțată în data de 07.07.2023, termenul se împlinește în data de 11.07.2023, prin raportare la prevederile art. 181 alin. (1) pct. 2 din Codul de Procedură Civilă, potrivit cărora: „când termenul se socoteşte pe zile, nu intră în calcul ziua de la care începe să curgă termenul, nici ziua când acesta se împlineşte;”.

Cu stimă,
av. Hulea Ionuț-Marius

OUG 80/2013
Art. 28
Dacă legea nu prevede altfel, este scutită de la plata taxei judiciare de timbru orice cerere pentru exercitarea unei căi de atac, ordinare şi extraordinare, împotriva hotărârii judecătoreşti prin care a fost soluţionată o acţiune sau cerere scutită, potrivit legii, de taxă judiciară de timbru.

Alte discuții în legătură

Daune morale Iulia 06 Iulia 06 Buna ziua! In urma unui proces penal in care m-am constituit parte civila s-a stabilit o suma ptr daunele morale de care nu sunt multumit. Sentinta e de ... (vezi toată discuția)
Solicit avocat Niță Valentin Cătălin Niță Valentin Cătălin Bună ziua! Am un dosar pentru conducerea sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, urmează în luna octombrie sa am ședința în fața instanței ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am primit de la angajator notificarea de executare ... kkk31071980 kkk31071980 Buna ziua, am primit de la angajator astazi 10.02.2022 notificarea de executare silita, pentru un dosar din 2014, lipsa rovinieta CNADR. Dosarul este din ... (vezi toată discuția)