Buna ziua,
am primit de la angajator astazi 10.02.2022 notificarea de executare silita, pentru un dosar din 2014, lipsa rovinieta CNADR.
Dosarul este din 2014 si imi amintesc ca in anul 2015 a fost proprita de fostul meu angajator din aceea vreme,
Mi se pare dubios ca dupa alti 7 ani, sa ma trezesc iar cu acest dosar.
Am cerut la angajator sa verifice si sa imi transmita dovada platii. Mi s-a spus ca este totul arhivat si ca nu au cum sa ma ajute cu dovada platii, ca incearca sa verifice statul de plata dar nu sunt multe sanse.
Nu stiu ce pot face in aceasta situatie.
M-ar ajuta foarte mult un sfat.
Va multumesc,
Singura cale este de a formula contestație la executare. Aceeași situație a întâmpinat-o și o clientă de-a mea, care a avut un proces-verbal din 2012, pus în executare în 2015 și executarea au pornit-o în 2021. Actele au fost anulate, evident.
Dacă nu formulați contestație, în termenul de 15 zile, executarea va continua și se vor adăuga noi sume, la cheltuielile de executare, până le plătiți de bunăvoie.
Da, se merita încercat sa contestați.
La o prima vedere păreți sa aveți șanse dar procesul rămâne proces si poate fi plin de neprevazut.Cam in 70% din procesele mele par sa câștige adversarii pana ma bag eu cu apărările mele.
Sunt situații și situații care nu sunt identice...
Daca nu contestați veți fi executat.
Trebuie sa intelegeti ca în justitie nu exista cota de 100% câștig.
Restul sunt aspecte care de0ind de la caz la caz.
Va multumesc pentru raspuns. As vrea sa mai adaug cateva detalii : vorbim despre suma de 28 de euro reprezentand debit si 444lei cheltuieli de executare. Nu stiu ce cost ar avea formularea contestatiei si taxa de timbru . Mai devreme am consultat un avocat care mi-a cerut 1500 lei onorariu. Din adresa de proprire,inteleg ca, biroul executoresc initial care a primit incuvintarea silita in 2014,in urma unei asocieri,ma informeaza ca executarea va fi continuata de aceasta asociere. De ce nu au finalizat executarea din 2014 pana acum? Eu am fost angajata in toata aceasta perioada. De ce acum dupa 8 ani de la incuvintarea executarii? Eu nu mai am dovada de plata din 2014 si nici angajatorul meu nu este dispus sa faca verificari la arhiva. Totul pare dubios.
Suma de 1500 lei, cu titlu de onorariu, e rezonabilă și se încadrează în tabelul de onorarii minimale, conform Hotărârii UNBR nr. 82/2020, iar șansele dvs. de câștig sunt mult mai ridicate, dacă aveți parte de ajutor specializat. Luați în calcul și aspectul că, la final, în urma admiterii constestației, vă veți recupera toate cheltuielile ocazionate de litigiu (taxe timbru + onorariu avocațial).
Succes!
Da, este adevărat dar trebuie sa fie foarte sigur ca ar castiga procesul pentru ca în caz contrar ar pierde mult mai mult.
Daca nu exista și alte penalități p9ate ar fi mai simplu sa achite.
Un proces poate presupune un risc care poate consta chiar și în gresela judecătorului care judeca cauza.
Daca instanta greșește ar trebui sa declare apel și sa dea alți bani la avocat.
Nu mai este judecata atat de sigura în ultimul timp și se fac greșeli destul.de.multe de judecători.
Este foarte greu sa stăpânești dreptul la un mod absolut daca crezi doar ca îl cunoști dar nu este chiar asa...
Chiar și în cazurile mele mai greșesc judecatorii in ultima vreme ceea ce este deosebit de îngrijorător.
Este adevărat ca de multe ori adversarii nu au inteles cum am câștigat dar judecatorii nu au voie sa greșească...