avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Bună ziua, În urmă cu două săptămîni, mașina ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Bună ziua, În urmă cu două săptămîni, mașina mea a fost ...

Bună ziua,

În urmă cu două săptămîni, mașina mea a fost avariată de un copac căzut.
Am dovada (procesul verbal) de la poliție, nota de înregistrare a cazului la ADP, devizul aferent reparației (1377 RON).
Mi s-a spus, de la ADP Sector 6, că banii îi pot primi înapoi numai în baza unui ordin judecătoresc, pe care-l obțin dacă-i dau în judecată.
Am aflat și ca n-ar fi atât de rentabil să contactez un avocat, dat fiind că nu e garantat să câștig și, astfel, pierd și cheltuielile de judecată.
Mă puteți îndruma, vă rog, cum să acționez în instanță ADP Sector 6 de unul singur, i.e. care sunt etapele de parcurs ?
Mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: Andrei Mladen , utilizator 16:32, 3 Octombrie 2022
Bună ziua,

Sfatul meu este să apelați la serviciile unui avocat, întrucât cauza dvs. nu este tocmai simplă, astfel încât să spuneți că veți câștiga 100%. Sunt elemente care trebuie cercetate, precum existența sau nu a unui aviz de tăiere a copacului, dacă arborele respectiv se afla pe domeniul unității administrative a sectorului 6, etc.
Onorariul unui avocat, într-o speță de genul, nu este atât de ridicat și cei de la ADP vor fi obligați să vă restituie toate cheltuielile ce țin de judecata procesului,

Cu stimă,
av. Hulea Ionuț-Marius
Buna ziua, va multumesc pentru raspuns !
Mentionez ca, in dosarul deschis in cauza, a fost vatamata o persoana de acel copac, cand a cazut, deci este un dosar penal (poate acest aspect va inlesni solutionarea cazului in favoarea mea).
As dori sa va pun doua intrebari:
1- Imi puteti recomanda un avocat de incredere, priceput, care sa ia un onorariu acceptabil ?
2- Chiar si daca pierd procesul, mi se restituie cheltuielile de judecata ?
Ultima modificare: Luni, 3 Octombrie 2022
Andrei Mladen, utilizator
Stimate domn,

Dacă există și fapta de vătămare corporală din culpă, cu atât mai mult aveți nevoie de experiența unui avocat specializat în domeniu.

Eu pot doar să mă autorecomand, având și specializare în domeniul accidentelor rutier/de muncă/malpraxis, însă despre onorariu putem discuta doar în cadrul unei întrevederi oficiale.

Cheltuielile de judecată le recuperează partea care a câștigat procesul, de la partea care l-a pierdut. Dacă situația reală este așa cum ați descris-o dvs., nu văd cum să pierdeți acest proces.

Cu stimă,
av. Hulea Ionuț-Marius
Am înțeles.
Îmi puteți comunica, vă rog, un număr de telefon, precum și o oră la care aș putea să vă sun ?
Dacă doriți, mă puteți contacta și dumneavoastră, datele mele de contact fiind: mladenandrei28@yahoo.com, 0727.372.400
Mulțumesc !

Cu stimă,
Andrei Mladen

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am primit de la angajator notificarea de executare ... kkk31071980 kkk31071980 Buna ziua, am primit de la angajator astazi 10.02.2022 notificarea de executare silita, pentru un dosar din 2014, lipsa rovinieta CNADR. Dosarul este din ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune Wanna2211 Wanna2211 Bună seara. In cazul unui proces de ieșire din indiviziune exista posibilitatea pierderii imobilului pentru care se face acest proces,eu având banii care ... (vezi toată discuția)