avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lipsa titlu proprietate ,doar o foaie făcută de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lipsa titlu proprietate ,doar o foaie făcută de mana

Bună ziua, ma numesc Zaharia Marius sunt din județul Teleorman comuna Siliștea Gumești și am și eu o problemă. Bunicul meu împreună cu tata au cumpărat o casa cu teren în urma cu peste 30 de ani, dar nu avem titlu de proprietate e doar o foaie de mana cum se făcea înainte etc. Tata are rol deschis de mai bine de 30 de ani a plătit taxele, dar anul acesta am fost sa plătim și fiindcă nu avem titlu a trecut pe foști proprietare prin noi facanduse plata ,îs unele persoane noi la primărie și tot vin cu argumente etc..tata și bunicu nu mai trăiesc și nici proprietari, cum putem sa obținem titlu de proprietate? Poate nepoți sau alte rude ale foștilor proprietari sa ne dea afara?
Bună ziua.

Trebuie să vă adresați instanței de judecată, cu o acțiune în constatare (uzucapiune de 30 ani/lungă durată, prin joncțiunea posesiei), în care îi chemați pe succesorii persoanei care i-a vândut bunicului. Hotărârea judecătorească va reprezenta titlul dvs. de proprietate, după rămânerea definitivă a soluției.
Trebuie să aveți martori, care să știe situația și să meargă cu dvs., la instanță, unde va confirma că bunicul, tatăl și, acum, dvs., ați avut în posesie casa și terenul de la momentul vânzării și până în prezent.
De asemenea, va trebui să aveți toate înscrisurile ce fac dovada plății impozitelor, curentului, gazului și orice alte cheltuieli, din care să reiasă că v-ați comportat ca niște adevărați proprietari.
Trebuie făcute și alte demersuri, pe la Camera Notarilor Publici, Primărie - Direcția Patrimoniu și alte instituții.
Acțiunea este de o complexitate ridicată, sens în care ar trebui să vă angajați un avocat, ca șansele dvs. de câștig să fie cât mai ridicate.

Cu stimă,
Av. Hulea Ionuț-Marius
Mulțumesc frumos pentru răspuns, acum nu știu cum se va lua legătura cu rudele lor pentru ca nu știm nimic de ei.
De aceea, v-am spus că demersurile ar trebui făcute prin avocat, că noi cunoaștem demersurile și instituțiile abilitate să răspundă.

Cu stimă, av. Hulea Ionuț-Marius


Snqm31 a scris:

Mulțumesc frumos pentru răspuns, acum nu știu cum se va lua legătura cu rudele lor pentru ca nu știm nimic de ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am certificat de mostenitor pe casa si terenul curtii ... mioara@cdssistemi.it mioara@cdssistemi.it Buna ziua, Am certificat de mostenitor pe casa si terenul curtii din 2007. In 2022 am deciz sa fac intabularea, sa trec in Cartea Funciara tot. La ... (vezi toată discuția)
Reconstituire teren aferent constructie toderiuc.nadia toderiuc.nadia casa cumparata in 1983, prin contract de vanzare-cumarare. terenul aferent constructiei de 250 mp trecut in proprietatea statului. Nu am facut cerere de ... (vezi toată discuția)