avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... am hotarare judecatoreasca - ce urmeaza ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

am hotarare judecatoreasca - ce urmeaza ?

Buna seara !
Am primit hotararea judecatoreasca urmare chemarii in judecata a angajatorului pentru plata drepturi salariale restante - mi s-a dat castig de cauza in privinta drepturilor banesti si a fost obligat angajatorul sa-mi plateasca.
De asemenea, am primit si de la ITM un raspuns scris, in care mi s-a comunicat ca i s-a dat termen limita ziua de ieri angajatorului ca sa-mi plateasca restantele salariale. Problema mea si intrebarea mea este : ce fac eu cu toate aceste acte care-mi dau dreptate, iar fostul angajator nu da nici un semn de viata ??? Totusi, cum pot sa-mi recuperez drepturile banesti cuvenite si recunoscute ? Am citit in Codul pr civ ca hotararile judecatoresti in cazul drepturilor izvorate din raportul de munca sunt executorii de drept. Va rog sa-mi explicati si sa ma indrumati-ma ce mai trebuie sa fac. Va multumesc.
freeelis a scris:

Potrivit OUG nr. 51/2008, persoanele al caror venit mediu lunar pe membru de familie nu depaseste 500 de lei (5 milioane de lei vechi) vor beneficia in totalitate de ajutor public judiciardin partea statului.
Asta inseamna ca onorariul avocatului, al expertului juridic si executorului judecatoresc, va fi platit in integralitate de la bugetul de stat.
Vor primi ajutor public judiciar si cei care au venituri de pana la 800 de lei pe luna, insa in acest caz statul va acoperi doar jumatate din cheltuieli.

laudabil... dar daca pierde si cu avocat din oficiu nu va fii pus la plata !?
Ce sa piarda? ... ca deja are titlu executoriu :)
:offtopic:

ipotetic vorbeam ce se intampla in cazul in care s-a declarat recurs si asa cum stim hotararea e definitiva si executorie dar angajatorul spune ca dupa judecarea recursului o v-a pune in aplicare... !!! va plati salariatul avocatul din oficiu ?
Nu va plati angajatul avocatul din oficiu in cazul in care va pierde procesul ... :)
Nu aveti nici un temei legal pentru plangere penala!!!!
Mergeti la executor si faceti cerere de executare silita. Nu are voie sa va refuze. Daca va refuza, trebuie sa va motiveze refuzul. Cu refuzul executorului va adresati instantei sa pronunte o hotarare prin care sa il oblige sa puna in executare sentinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare definitiva ioasaf ioasaf Buna ziua ! Va rog daca ma poate ajuta cineva cu pasii care trebuie urmati pentru ca o hotarare judecatoreasca sa ramana definitiva. In urma unui proces ... (vezi toată discuția)
Redactare hotarare judecatoreasca raza_de_soare_divin raza_de_soare_divin Buna seara... va rog sa ma indrumati ce ar trebui sa fac in urmatoarea situatie... In data de 17.11.2011 am primit urmatorul raspuns intr-un proces de ... (vezi toată discuția)
Despagubiri obtinute in proces penal alin_calin9 alin_calin9 Buna ziua. Un urma unui proces penal de vatamare corporala, am castigat la fond dreptul la despagubiri materiale (financiare), prin sentinta definitiva. Nu ... (vezi toată discuția)