avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Taxa autorizatie de construire
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Taxa autorizatie de construire

Buna ziua! In cazul in care am depus la primarie o documentatie in vederea obtinerii autorizatiei de construire, documentatie care nu era completa si mi s-a raspuns in scris cu ce trebuie sa mai aduc. Au trecut 2 ani lucrarea nu mai vreau sa o fac ca nu indeplinesc anumite cerinte, primaria este obligata sa-mi returneze taxa pentru autorizatie de construire? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: vdas , utilizator 07:38, 11 Iulie 2023
Taxa a fost depusa cand ati solicitat autorizatia de ctie. Dosarul a fost analizat si vi s-a cerut sa-l completati.
Nu vi se returneaza taxa chiar daca nu mai doriti sa obtineti autorizatie de ctie.
Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal

141. În aplicarea art. 474 alin. (5) - (16) din Codul fiscal se stabilesc următoarele reguli:
.......

d) În cazul în care beneficiarul autorizației de construire nu efectuează începerea lucrărilor pentru care autorizația de construire s-a emis în termenul stabilit și nu solicită prelungirea acesteia, organul fiscal local are obligația de a restitui suma reprezentând taxă pentru eliberarea autorizației de construire.

În acest scop, beneficiarul are obligația de a depune o cerere de restituire a taxei pentru eliberarea autorizației de construire, în termen de 30 de zile de la data expirării autorizației de construire, la autoritatea publică locală competentă.

Compartimentul de specialitate al autorității administrației publice locale are obligația de a constata neînceperea lucrărilor în baza unui proces-verbal de constatare.
ok. Asta in cazul in care s-a emis autorizatia de construire. In acest caz nu s-a eliberat autorizatia si s-a platit taxa la depunerea documentatiei. Articolul din Codul fiscal mentionat mai sus se refera la altceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta de plata la taxa in constructii Annacska Annacska In 2006 a fost achitata o taxa partiala , in 2014 a fost receptionata casa ,iar acum diferenta pentru taxa in constructii cum se v-a calcula .? 0,5% LA ... (vezi toată discuția)
Regularizarea taxei de autorizatie construictie imasammy2011 imasammy2011 Buna ziua. Problema mea este urmatoarea: In data de 06,08,2016 mi s-a completat declaratia privind valoarea reala a lucrarilor executate in baza ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie expirata iulianpetrescu iulianpetrescu Autorizatia de constructie a expirat in 2007,deoarece lucrarile de constructie nu au ajuns la stadiul de finalizare,iar receptionarea lucrarilor nu s-a putut ... (vezi toată discuția)