avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Am cumparat un imobil cu valoarea x= mare.
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Am cumparat un imobil cu valoarea x= mare.

Bună ziua!
Am cumparat un imobil cu valoarea x= mare.Casa în actele cadastrale este mixtă, având și spațiu comercial si spațiu de locuit. Fostul proprietar a închiriat si partea de locuit unei societăți, Pentru a platii impozitul pe clădire mai mic a fost nevoit să facă evaluarea la ANEVAR. Evaluarea este y=mai mică decât valuarea de tranzacționare.Cei de la SPIT îmi ia acum valoarea improbabilă a sumei x=mai mare adică valoarea de tranzacționare.Evaluarea nu vor să o m-ai iau in calcul. Este normal? Și ce pot face să plătesc impozitul la valoarea pe care o plătea fostul proprietar. Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 10 Iulie 2023
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Impozite și taxe locale elaorlea elaorlea Buna ziua, Am o intrebare, daca poate sa ma lamureasca cineva.....Tatal meu este proprietarul unei case in care eu am sediu si desfasor activitate, ( avem ... (vezi toată discuția)
Impozitarea cladirilor in 2016 ioanamircea ioanamircea In anul 2010 am cumparat un apartament in bloc, pe care il folosesc atat cu destinatie rezidentiala, cat si ca sediu social al PFI-ului prin care prestez ... (vezi toată discuția)
Impozit pe profit la asociatii gabriel@ gabriel@ Trei Asociatii au in comun un spatiu comercial. Valoarea chiriei este de 5.000 de euro/luna, pe care ar putea sa o obtina din inchiriere. Adica 60.000 euro pe ... (vezi toată discuția)