Am o intrebare, daca poate sa ma lamureasca cineva.....Tatal meu este proprietarul unei case in care eu am sediu si desfasor activitate, ( avem incheiat un contract de comodat), am o Intreprindere Individuala, dar nu deduc cheltuieli cu utilitatile. Trebuie sa cheme un expert sa evalueze cladirea? sau se ia in considerare ultima valoare impozabilă înregistrată în evidențele fiscale? Cum platesc impozitul? tin sa mentionez ca aceasta cladire, casa de locuit, este construita in anul 1960. Ce trebuie sa fac? Multumesc!
Multumesc! ce nu am mentionat mai sus este ca suprafata nu e delimitata de un expert, dar in contractual de comodat e trecuta suprafata de 20 mp. Am activitate la sediu, am un magazin de haine, dar nu deduc cheltuieli cu utilitatile. Ce trebuie sa fac? daca puteti sa-mi detaliati, va rog? Multumesc!
Sau pot sa modific contractul de comodat fara sa mai trec o anumita suprafata?
Daca desfasurati activitate la sediu, nu conteaza ca deduceti sau nu cheltuielile cu utilitatile, veti plati impozit majorat pe cladire cu destinatie mixta (partial rezidentiala, partial nerezidentiala). Va trebui sa faceti o evaluare a spatiului unde desfasurati activitatea comerciala si sa depuneti declaratia speciala la serviciul de impozite si taxe locale in vederea calcularii impozitului.