avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, am un proces în legătură cu o amendă pt ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, am un proces în legătură cu o amendă pt rovinieta ...

Buna ziua, am un proces în legătură cu o amendă pt rovinieta a unui autovehicul vândut! Am depus contestație în termen cu acte doveditoare că la momentul circulării fara rovinieta, autovehiculul era deja vândut de 1 lună! Procesul a avut termen pe 26 iunie dar eu nu am ajuns, iar acum am primit citație pt alt termen de judecată! As dori sa aflu ce as putea face, sau cum se poate încheia acest proces? Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 12:25, 11 Iulie 2023
Pai trebuie sa va prezentati in instanta, din moment ce nu ati solicitat judecarea in lipsa. Acest proces se poate incheia in favoarea dvs., daca dovezile pe care le-ati adaugat la dosar arata ca autovehicolul respectiv nu se mai afla in proprietatea dvs. in momentul constatarii lipsei rovinietei.

Exista si o decizie ICCJ in acest sens, care e izvor de drept , si o puteti invoca in fata instantei :

ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE
În numele legii

D E C I D E:

Admite recursul în interesul legii formulat de Colegiul de conducere al Curţii de Apel Cluj şi, în consecinţă, stabileşte că, în interpretarea şi aplicarea unitară a dispoziţiilor art. 8 alin. (1), raportat la art. 7 şi art. 1 alin. (1) lit. b) din Ordonanţa Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România, aprobată cu modificări şi completări prinLegea nr. 424/2002, cu modificările şi completările ulterioare:
– în cazul transmiterii dreptului de proprietate asupra vehiculului, fostul proprietar pierde calitatea de utilizator şi de subiect activ al contravenţiei constând în fapta de a circula fără rovinietă valabilă;
– dovada transmiterii dreptului de proprietate se face potrivit dreptului comun.
Obligatorie, potrivit dispoziţiilor art. 517 alin. (4) din Codul de procedură civilă.

Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 5 martie 2018."
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! dacă ma puteți ajuta cu niște sfaturi, va rog! ... haralambie85 haralambie85 Bună ziua! Dacă ma puteți ajuta cu niște sfaturi, va rog! Am vândut mașina în septembrie iar în octombrie am primit amenda pe tru lipsa rovineta de la ... (vezi toată discuția)
Rovinieta gresita LauraCM LauraCM Buna ziua In urma unei greseli pe care am facut-o la o litera din numarul de inmatriculare al masinii mele la o rovinieta facuta online, am primit proces ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta pentru masina vanduta georgeionica georgeionica daca am vandut masina si e radiata doar fiscal iar la 4 luni de la incheierea contractului noul proprietar a luat amenda pentru rovinieta trebuie sa o platesc ... (vezi toată discuția)