avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare anticipata

Sotul meu este nascut in iunie 1951 din 1 noiembrie 2009 este somer:are stagiul de cotizare de 37 ani. Care este varsta la care se poate pensiona anticipat?

Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 18:58, 27 Ianuarie 2010
nu ati precizat daca sotul dvs a lucrat cu grupa de munca I sau II ? Este foarte important!
Daca sotul dumneavoastra a lucrat 37 de ani numai in grupa I de munca , poate beneficia de :

1. Pensie pentru limita de varsta incepand cu Iunie 2016, adica la implinirea varstei de 65 ani;

2. Pensie anticipata partiala incepand cu Iunie 2011, adica la implinirea varstei de 60 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie pentru limita de varsta boban81 boban81 Ma poate ajuta cineva sa-mi spuna cand pot iesi la pensie?Sunt nascut in 1953 luna 6 am o vechime de 10 ani la grupa 1,11 ani si 11 luni la grupa 2 si 8 ani la ... (vezi toată discuția)
Calcul varsta pensie anticipata. Popa Cornel Popa Cornel Buna ziua, ma numesc Popa Corneliu si as vrea sa stiu si eu daca am dreptul de a avea pensie anticipata si daca as putea-o obtine anul acesta sau data cea mai ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata ContSters42179 ContSters42179 Pe \"Legislatia muncii.ro\" a aparut editorialul din care redau un citat : La implinirea varstei standard de pensionare [b]sau, dupa caz, la implinirea ... (vezi toată discuția)