avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA

In cazul unei achizitii intracomunitare de la o societate neplatitoare de TVA din Ungaria, cumparatorul - societate comerciala din Romania inregistrat ca platitor de TVA trimestrial,
societatea din Romania trebuie sa faca taxare inversa in cazul acestei achizitii intracomunitare? trebuie sa depuna decl 390? trebuie sa depuna decl 092 sa treaca la platitor lunar de TVA?
Parerea mea este ca aceasta achizitie intracomunitara nu este o achizitie taxabila in Romania si nu trebuie facut nci un lucru din cele de mai sus.
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 20:43, 29 Ianuarie 2010
corect!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitionez pentru prima data marfa din exterior marymary marymary -sunt srl platitor de tva, inregistrat in ROI -achizitionez pentru prima data marfa din exterior, din ungaria(cartuse de toner) de la un furnizor care isi ... (vezi toată discuția)
Decl 092 SOLEI SOLEI Buna ziua, Aceasta decl 092 trebuie sa o depun in cazul in care am achizitii intracomunitare de servicii realizate in anul 2013 deorece sunt abonat la siteul ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar nely_mira nely_mira buna seara, am achizitionat o masina din olanda pt transport mf,(sh) a costat 16500 euro, pe factura tva este 0, va rog cum fac inregistrarile in conta? soc ... (vezi toată discuția)