avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. Sunt în următoarea situație: Copilul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. Sunt în următoarea situație: Copilul meu de 7 ...

Bună ziua. Sunt în următoarea situație:
Copilul meu de 7 ani a luat ATV -ul meu din curtea casei care nu este înscris și a circulat cu el pe drum public. Prin manevre de întoarcere s-a băgat în poarta unor vecini și din izbirea ei i-a provocat o deteriorare a peretelui, mai exact o gaură în izolația și decorativa casei care este vizibilă. A intrat cu ATV-ul și în curtea lor oprindu-se într-un palet de cărămidă.Nu l-am anunțat de cele întâmplate.
Ce as putea pății daca apelează la autorități?.
Ultima modificare: Joi, 13 Iulie 2023
nichi74, utilizator
Cel mai recent răspuns: marcel.damaschin , utilizator 11:37, 20 Iulie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar trebui să luați de urgență legătura cu vecinul dvs și să vă înțelegeți asupra reparării pagubei.
Ok. Dar dacă nu ajung la o înțelegere cu el ce pot pății daca depune plângere.
Vă mulțumesc.

Adrian ALBU a scris:

Ar trebui să luați de urgență legătura cu vecinul dvs și să vă înțelegeți asupra reparării pagubei.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu văd de ce nu ați ajunge la o înțelegere dacă îi reparați ce a distrus copilul.

Dacă face plângere la poliție riscați să fiți amendat pentru că ați lăsat cheile la îndemâna copilului, sau pentru că n-ați supravegheat minorul.

Apoi pentru pagube, vă poate da în judecată pe civil să vă oblige instanța să-i plătiți prejudiciul
Ultima modificare: Joi, 13 Iulie 2023
Dapix, utilizator
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
În primul rand în civil răspundeți pt prejudiciul produs de minor Exista riscul.unei anchete sociale făcute de autorități pt a vedea dacă sunteți capabil sa I asigurați educația, din culpa cui a rămas nesupravegheat etc.Acum ar fi culmea sa va mai și tocmiti cu vecinul ..
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
e penala treaba si pt ca cel mic a condus fara permis si raspundeti pt asta si pt distrugere. adica la bani ar fi ultimul lucru la care sa va gamditi.
mergeti la vecin si aduceti ce s-a stricat la starea initiala.
Ultima modificare: Marți, 18 Iulie 2023
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Accident de circulatie - raspunderea parintelui (copil major) RazvanAlexandru RazvanAlexandru Aseara un baiat cu o masina inmatriculta in Anglia, volan pe partea dreapta a avariat 6 masini parcate regulamentar, printre ele numarandu-se si a mea. ... (vezi toată discuția)
Buna seara, scriu pentru un prieten. a condus un atv pe malul ... careva careva Buna seara, scriu pentru un prieten. A condus un atv pe malul raului, pajiste, dar apoi a intrat cu atv-ul pe sosea, distanta mai mica de 100m de la pajiste ... (vezi toată discuția)
Accident autoturism-atv MONA PARASCHIVU MONA PARASCHIVU am depasit doua masini stationate si dupa ce m-am incadrat mai mult de jumatate cu masina pe sensul meu de mers am intrat in coliziune cu un atv care a patruns ... (vezi toată discuția)