avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... buna ziua. lucrez la o asociatie de proprietari si o ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

buna ziua. lucrez la o asociatie de proprietari si o banca a ...

buna ziua. lucrez la o asociatie de proprietari si o banca a preluat un apartament cu decizie judecatoreasca. acum banca vrea sa isi plateasca doar datoriile de cand a preluat imobilul. dar ce fac cu restul datoriilor??cine le plateste??cum le recuperez?multumesc
Cel mai recent răspuns: loras , utilizator 08:03, 18 Iulie 2023
Pentru datoriile anterioare raspunde fostul proprietar. La intrebarea cum le recuperati, raspunsul e dificil, deoarece sunt multe detalii de precizat. Retoric putem intreba si noi, cum de nu le-ati recuperat pina acum ?
am inscris prejudiciu ipotecar, dar suma nu ajunge la 2000 lei pentru a da in instanta. e vorba de 912 lei din care 276 sunt penalitati!multumesc pentru raspuns
Ultima modificare: Vineri, 14 Iulie 2023
loras, utilizator
De unde rezulta limita asta de 2000 RON ?
Articolul 78
(1) Administratorul este obligat să notifice, în scris, proprietarul care are plăți restante la cheltuielile comune ale imobilului asupra datoriilor și să înștiințeze președintele și comitetul executiv al asociației de proprietari despre restanțe.
(2) Asociația de proprietari, prin președinte, are dreptul de a acționa în instanță proprietarul care se face vinovat de neplata cotelor de contribuție la cheltuielile asociației mai mult de 60 de zile de la termenul scadent, respectiv 90 zile de la afișarea listei, informând membrii asociației prin afișare la avizier.
(3) Acțiunea asociației de proprietari este scutită de taxa de timbru, atât în primă instanță, cât și în cazul exercitării de către aceasta a căilor de atac, ordinare sau extraordinare.
(4) Sentința dată în favoarea asociației de proprietari, pentru sumele datorate de oricare proprietar din condominiu, poate fi pusă în executare pentru acoperirea datoriilor prin orice modalitate permisă de Legea nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, republicată, cu modificările ulterioare.
[ link extern ]
Cred ca situatia la dvs. este prevazuta de prev. L. nr. 196/2018, art. 33, alin (2 si3).
Puteti apela la serv. unui avocat!
Nu merge art. 33, nu are legătură, mai revedeți o dată legea.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am o nedumerire : la mine în bloc au fost dati in ... Ledoasa Ledoasa Buna ziua, am o nedumerire : la mine în bloc au fost dati in judecata, trei proprietari cu restante mari . În instanta datoriile au fost prescrise . Cine ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari poate da in judecata presedintele asociatiei ... Ionescu Laura Ionescu Laura Asociatia de proprietari poate da in judecata presedintele asociatiei pentru ca nu a incercat sa recupereze restantele la intretinere? Avem peste 20 000 de lei ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, asociația de locatari dorește să dea în judecată ... pufi pufi Buna ziua, Asociația de locatari dorește să dea în judecată un locatar pentru restanțe ,ma adresez cu intrebarea daca Asociatia este scutita de plata ... (vezi toată discuția)