avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Art 252 CM_ 30 zile sau 6 luni ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Art 252 CM_ 30 zile sau 6 luni ?

Va rog sa detaliati actiunile care se pot face in interiorul perioadei de la 30 zile la 6 luni in baza articolului 252 CM. Cand ma pot intinde la 6 luni mai concret? Este sau nu recomandat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:33, 14 Iulie 2023
1. Angajatorul dispune aplicarea sanctiunii disciplinare printr-o decizie emisa in forma scrisa, in termen de 30 de zile calendaristice de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare, dar nu mai tarziu de 6 luni de la data savarsirii faptei.

2. Textul stabileste doua termene:
- unul de 30 de zile de la data luarii la cunostinta de savarsirea abaterii disciplinare.

In interpretarea si aplicarea art. 252 alin. (1) din Codul muncii, republicat, momentul de la care incepe sa curga termenul de 30 de zile calendaristice pentru aplicarea sanctiunii disciplinare este data inregistrarii raportului final al cercetarii disciplinare prealabile la registratura unitatii.

- unul de 6 luni , de la data savarsirii faptei.
Termenul de 6 luni curge de la data savarsirii abaterii disciplinare. In interiorul acestui termen angajatorul trebuie sa ia cunostinta de savarsirea acestei abateri si tot aici trebuie sa se incadreze si in termenul de 30 zile de mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul muncii art 252 alin (1) . in termen de 30 de zile calendaristice ... sexu sexu Codul muncii art 252 alin (1) . in termen de 30 de zile calendaristice de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare, ,Când se ... (vezi toată discuția)
Prescrierea abaterii disciplinare - termen? alex_bis alex_bis Buna ziua, Potrivit Codului Muncii, art.252 alin (1) - Angajatorul dispune aplicarea sanctiunii disciplinare printr-o decizie emisa in forma scrisa, in ... (vezi toată discuția)
Termen aplicare sanctiune disciplinara la locul de munca roxynice roxynice Va rog sa ma lamuriti daca se poate, daca am savarsit o abatere disciplinara in data de 27 octombrie 2012 si in data de 18 ianuarie 2013 am fos informat ca ... (vezi toată discuția)