avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Contor Enel neconform, sigiliu rupt de vechiul ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Contor Enel neconform, sigiliu rupt de vechiul proprietar

Buna seara. Ma confrunt cu o problema cu Enel si sper sa gasesc indrumare aici.
Am cumparat o proprietate in urma cu un an, iar de atunci este inchiriata.
De curand, reprezentantii enel au constatat ca sigiliul contorului de curent este rupt si sigiliile de metrologie neconforme, au inlocuit contorul si a ramas ca ma vor contacta prin posta cu privire la urmatoarele actiuni.
Contorul inregistra consumuri normale pentru o camera , locuita de o persoana.
De la intocmirea contractului, repr. Enel au citit de 2 ori contorul, restul autocitiri lunare.
Intrebarile mele ar fi: In cazul in care se constata ca s au adus modificari contorului cum pot dovedi ca eu nu am umblat si nici nu am avut cunostinta de asa ceva?
Cum ma pot pregati sau apara impotriva actiunilor demarate de enel?

Toate aciunile Enel au fost facute in lipsa, fara mine de fata. Doar li s a permis accesul in locatie.

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Marius542 , utilizator 15:15, 16 Iulie 2023
Dacă nu au chemat poliția la momentul constatării, consider că nu este o constatare legală a unor manopere ilicite efectuate la contor.
Contorul e proprietatea distribuitorului, iar accesul trebuie asigurat de consumator. Nu e nevoie de politie.
Mulțumesc pentru raspunsuri.
Schimbarea contorului a fost planificata si facuta de Enel, accesul a fost garantat de cine era in locatie.
Interesul meu e sa inteleg cum pot dovedi ca n am umblat niciodata acolo, ca nici nu stiu cum arata sigiliile. Nu prea stiu la ce sa ma astept,mai ales dpdv legal.
Sa apelez la un avocat de pe acum?
nu puteti dovedi asa ceva, e vorba de evenimente trecute, pentru care nimeni n-a pastrat inregistrari.
cat despre urmarile legale, daca Enel nu constata nici o sustragere de curent, cel mai rau lucru ar fi sa platiti contorul. daca se constata o sustragere de curent e mai problematic, si greu de anticipat
Dacă aveți vreo culpă, DA, angajați un avocat și nu dați nici un fel de declarații fără asistența lui...oricât ar insista organele de urmărire penală.
Ultima modificare: Duminică, 16 Iulie 2023
Adrian ALBU, Avocat

Alte discuții în legătură

Enel doruspataru doruspataru Am un mic spatiu comercial inchiriat in decursul anilor la mai multe firme.Contractul cu enel de furnizare a energ. el.s-a facut in urma cu aprox.10 ani de ... (vezi toată discuția)
Acuzatie sustragere energie electrica Razvan111 Razvan111 Buna ziua, M-am trezit astazi la usa cu un domn de la electrica, sau cum s-or mai numi ei, ca trebuie sa imi schimbe contorul. Toate bune si frumoase pana ... (vezi toată discuția)
Schimbare contoar electrica ContSters161836 ContSters161836 Buna ziua Am o intrebare. Exista vreo lege in Romania care sa ma oblige sa schimb contoarul de curent din casa atata timp cat nu s-a facut nici o cerere in ... (vezi toată discuția)