avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua. Daca are loc un accident de motocicleta si ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua. Daca are loc un accident de motocicleta si minorul ...

Buna ziua. Daca are loc un accident de motocicleta si minorul de 16 ani care conducea moare iar pasagerul tot minor are rani grave, nepurtand casca niciunul si neavand permis, accidentul s-a produs prin cadere deci nu au fost implicate si alte autovehicule, parintii celui care conducea au vreo responsabilitate legala? Multumesc
Cel mai recent răspuns: paul_sonea , utilizator 18:09, 29 Iulie 2023
Răspunsul este nu.
Eventual cel vătămat, pasagerul poate cere despăgubiri de la asigurătorul RCA ( dacă vehiculul era înmatriculat și asigurat ) sau de la BAAR ( în lipsa unui asigurări RCA valabil la data accidentului ).
Multumesc frumos ptr raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ucidere si vatamare din culpa - cine plateste daunele? lory_cki lory_cki Buna ziua, in urma unui accident rutier care a cauzat moartea unui pasager si vatamarea corporala grava a celuilalt pasager, s-a ajuns la proces prin care ... (vezi toată discuția)
Dauna auto copac cazut lord_costin lord_costin Buna ziua, In urma cu 2 luni am avut parte de un eveniment nefericit. In urma unei vijelii un copac a cazut pe masina mea. Dauna se ridica la aproximativ ... (vezi toată discuția)
Dauna totala fara a mai fi valabila rca-ul(expirat) AndreyADM AndreyADM Am fost lovit de cineva cu masina încât acesta care m-a lovit mi-a produs la masina o dăuna totala, masina fiind răsturnată. Intrebarea mea este daca am ... (vezi toată discuția)