Adeverinta obtinuta de la unul din angajatorii mei aferenta perioadei 1996-2000 mentioneaza prime ocazionale la care se face observatia ca nu s-a calculat si retinut contributia la asigurarile sociale invocand ca acestea erau prevederile de la acea data. Alta adeverinta obtinuta de la alt angajator aferenta perioadei 1991-1994 mentioneaza pentru acelasi tip de venit (prima) ca s-au platit de contributiile respective. Cine are dreptate?. Multumesc.
Potrivit legislatiei in vigoare in acea perioada, contributia se datoreaza si pentru premiile acordate salariatilor din fondul de salarii. [ link extern ]
Multumesc pentru raspuns. Atunci, avand in vedere precedentele create in justitie prin interpretarea principiului contributivitatii pot da in judecata angajatorul pentru ne-plata acelor contributii ce duc la privarea mea de solicitarea recalcularii pensiei? Multumesc
Actiunea in executarea contractului individual de munca, introdusa de salariat impotriva angajatorului se va inscrie in categoria celor prevazute de art.268, alin.2 C.muncii (adica alte actiuni decat cele enumerate de alin.1) si este guvernata de un termen de prescriptie de 3 ani de la data nasterii dreptului la actiune.
Dosar pensionare
roby lukas
Va rog sa aveti amabilitatea sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare in vederea intocmirii dosarului de pensionare:
- In perioada 1976-1995 am lucrat intr-un ... (vezi toată discuția)