avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Adeverinta obtinuta de la unul din angajatorii mei ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Adeverinta obtinuta de la unul din angajatorii mei aferenta perioadei ...

Adeverinta obtinuta de la unul din angajatorii mei aferenta perioadei 1996-2000 mentioneaza prime ocazionale la care se face observatia ca nu s-a calculat si retinut contributia la asigurarile sociale invocand ca acestea erau prevederile de la acea data. Alta adeverinta obtinuta de la alt angajator aferenta perioadei 1991-1994 mentioneaza pentru acelasi tip de venit (prima) ca s-au platit de contributiile respective. Cine are dreptate?. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabdia , utilizator 07:13, 21 Iulie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit legislatiei in vigoare in acea perioada, contributia se datoreaza si pentru premiile acordate salariatilor din fondul de salarii.
[ link extern ]
Multumesc pentru raspuns. Atunci, avand in vedere precedentele create in justitie prin interpretarea principiului contributivitatii pot da in judecata angajatorul pentru ne-plata acelor contributii ce duc la privarea mea de solicitarea recalcularii pensiei? Multumesc
Cam tardiva ar fi actiunea dvs acum ... cand ati primit acele adeverinte?
Cea cu probleme in 2021 cealalta ieri. Din cauza acesteia am inceput sa imi pun intrebari
Actiunea in executarea contractului individual de munca, introdusa de salariat impotriva angajatorului se va inscrie in categoria celor prevazute de art.268, alin.2 C.muncii (adica alte actiuni decat cele enumerate de alin.1) si este guvernata de un termen de prescriptie de 3 ani de la data nasterii dreptului la actiune.

Alte discuții în legătură

Dosar pensionare roby lukas roby lukas Va rog sa aveti amabilitatea sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare in vederea intocmirii dosarului de pensionare: - In perioada 1976-1995 am lucrat intr-un ... (vezi toată discuția)
Adeverinta vechime - temei legal contributii gina.lucia gina.lucia Am un fost angajat care a lucrat in perioada 1992-1994 cu functia de mecanic agricol. Trebuie sa ii completez o adeverinta de vechime in vederea pensionarii. ... (vezi toată discuția)
Contributie asigurari sociale in caz de conc.medical pentru ingrijire copil doina99 doina99 Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti cat era contributia CAS ,in caz de CM pentru ingrijire copil pana la 1 an in perioada 1995-1996. Multumesc (vezi toată discuția)