avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... \"Incredinteaza reclamantei spre crestere si educare ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

"Incredinteaza reclamantei spre crestere si educare pe minorul ...

"Incredinteaza reclamantei spre crestere si educare pe minorul X .(judo.sibiu 2010) .am o problema: statul italian nu recunoaste aceasta fraza precum ca am eu custodia copilului. Chiar daca eu trec frontiera farà semnatura tatalui. C'è trebuie facut? Actul meu este definitiv si irevocabil devenit in 2010
Este un mod in care pot dimostra ca sunt eu pe deplin si nu la jumate cu tatal?
Ultima modificare: Luni, 17 Iulie 2023
Doina oana delia, utilizator
Cel mai recent răspuns: eclair , utilizator 08:13, 24 Iulie 2023
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie să dați autorităților italiene extras din legislația română înainte de intrarea în vigoare a Noului Cod Civil și să explicați că la momentul pronunțării soluției exista noțiunea de încredințare a copilului unuia dintre părinți, echivalentă cu noțiunea de exercitare în mod exclusiv a autorității părintești de către unul dontre părinți.
Cum pot obtine aceasta hartie? Este sigur ca fiscul italian va accepta ca raspuns? Eu primesc amenzi din cauza acestei sentinte .Cat ma costa? Eu locuiesc in Italia .judecatoria sibiu spune ca nu se poate face nimic si ca ei nu imi pot da aceasta hartie
Ultima modificare: Luni, 17 Iulie 2023
Doina oana delia, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are cine sa va elibereze o astfel de hârtie în România,colegul se referea ca dvs ar trebui sa depuneți acte în acest sens care sa convingă autoritățile din Italia.Nu prea vad ce ați putea depune citate din lucrări de specialitate de drept din România,hotărâri judecătorești etc.Mai degrabă discutați cu un av român care profesează în Italia poate găsește o soluție va eliberează o adresa/ adeverință, probabil s au mai confruntat cu astfel de probleme.
Și eu cred ca ar trebui sa discutati cu un avocat italian.
Numai asa va poate ajuta un avocat român intrucat este ceva care nu se înțelege și trebuie văzut ce soluții are și avocatul italian.

A făcut tatăl plângere pentru răpire internațională?

Ar fi si soluția sa va judecați ca sa obțineți o nouă hotărâre judecătorească în România dar trebuie știut exact.
Poate sa va judecați în Italia.
Sunt multe de analizat.

București 2023
Ultima modificare: Luni, 17 Iulie 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți obține o adresă de la un avocat român, din care să rezulte temeinicia hotărârii actuale, conform vechii legislații.

Alte discuții în legătură

Unde este dreptul minorului de 6 ani ? damatteo damatteo Prin hotărâre judecătorească minorul vine incredințat mamei , iar amândoi ( mamă si copil ) au rezidență in Italia . Se duc in România iar la ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare Doinita7 Doinita7 Bună ziua. As vrea câteva informații în legătură cu neplata pensiei alimentare pentru un minor de 4 ani. Eu locuiesc în Italia cu fetița mea în martie ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la „assegno al nucleo familiare” dacă sunt divorțat, copilul e domiciliat în ro și încredințat mamei 100%? alisandru alisandru bună, eu sunt - rezident în Italia - divorțat, cu un copil - copilul are domiciliul în România - creșterea copilului i-a fost încredințată mamei ... (vezi toată discuția)