avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neplata pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neplata pensiei alimentare

Bună ziua. As vrea câteva informații în legătură cu neplata pensiei alimentare pentru un minor de 4 ani. Eu locuiesc în Italia cu fetița mea în martie 2016 am obținut de la un tribunal din Italia custodia exclusiva a minorului cu drept de vizita a tatălui de doua ori pe săptămână câte o oră si referitor la întreținere tatăl ar trebui sa plătească 500 € lunar. El având un venit de cca 2000 € dar din rea voința nu vrea sa plătească. Contribuie cu 100-150 € dar nu în fiecare lună, ci când are el chef dacă insist prea mult zice ca nu mi-i mai dă nici pe aia ca zice că i-l stresez. El mai are doi copii la care le plătește 100 € la fiecare. El lucrează în Italia dar are contract în România. E mai greu de dovedit venitul lui el primește salariul intr-un cont în România. Ce as putea sa fac la nivel legal? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Doinita7 , utilizator 23:50, 18 Noiembrie 2016
In Italia o plangere penala ar putea sa ii faca mari probleme.

Luati legatura cu un avocat italian ca sa va consilieze juridic contracost si sa va orientati cum sa procedati.
Incercati ca mai intai sa va informati si apoi sa actionati si nu invers...
In Romania oamenii mai intai actioneaza si apoi se informeaza...de ceva timp...si desi e ilogic tot asa procedeaza...

In Romania va complicati tare de tot daca incercati demersuri juridice pe aceste aspecte...
Ultima modificare: Joi, 11 August 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Din moment ce primește banii în România, puteți să solicitați recunoașterea hotărârii instanței italiene și să apelați apoi la un executor din România.
Da, executarea silita in Romania este o modalitate foarte eficienta si care rezolva problema.
Bună ziua. Revin cu noi informații am făcut plângere penală în Italia si nu s-a întâmplat nimic. Mareșalul de la carabinieri a zis că dacă el nu plătește ei nu pot face nimic. Am trimis sentința în România pentru recunoașterea înscrisurilor străine si nu s-a făcut nimic judecătorul vrea o sentință definitivă dar eu nu am pentru ca în Italia nu există. În afară de faptul că el nu plătește, în cazul în care eu plec în România cu fata nu mai pot sa o scot din țară cu toată custodia exclusiva care o am în Italia dar în România nu e valabila. In concluzie nu am rezolvat nimic. Mulțumesc
Bună seara. Nu mai primesc nici un răspuns sau părere de la nimeni.... Din păcate....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"incredinteaza reclamantei spre crestere si educare pe minorul ... Doina oana delia Doina oana delia \"Incredinteaza reclamantei spre crestere si educare pe minorul X .(judo.sibiu 2010) .am o problema: statul italian nu recunoaste aceasta fraza precum ca am eu ... (vezi toată discuția)
Unde este dreptul minorului de 6 ani ? damatteo damatteo Prin hotărâre judecătorească minorul vine incredințat mamei , iar amândoi ( mamă si copil ) au rezidență in Italia . Se duc in România iar la ... (vezi toată discuția)
Cer ajutor urgent daryo daryo am probleme cu ex concubin si am un baietel cu el trecut pe numele lui si suntem in italia ca drept urmare copilul este nascut aici este deci italian eu sunt ... (vezi toată discuția)