avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua,vreau sa ma ajute și pe mine cu o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua,vreau sa ma ajute și pe mine cu o problema.Sunt căsătorită ...

Bună ziua,vreau sa ma ajute și pe mine cu o problema.Sunt căsătorită iar sotul meu are mătușile(surorile mamei lui) la care zic ca vrea sa ii facă acte pe casa lor soțului meu,dar ele nu vor sa ma treacă și pe mine pe actele casei,dacă îl trece doar pe el și este bun luat în timpul căsătoriei, eu ce drept am daca doamne ferește nu mai sunt cu el?
Cel mai recent răspuns: Cornelia Olteanu , utilizator 10:05, 20 Iulie 2023
Dacă divorțați nu aveți nici un drept la bunurile lui proprii dobândite.
normal ca nu vor. daca ii doneaza nu aveti niciun drept.
Doar daca ii vinde bunul va fi comun , prezumat a fi comun, dar se poate rasturna prezumtia.
Daca moare il mosteniti in ambele situatii, daca moare casatoriti fiind.
Pot avea Dreptul numai dacă sunt trecută în acte nu?
daca ii vinde, nu e musai sa fiti in acte, se prezuma ca e comun ca e cumparat in timpul casatoriei.
Mătușile lui vor sa ii facă act de vânzare cumpărare pe numele doar al lui,și pe mine sa nu ma treacă pe acte,dasta spun ca dacă eu doamne ferește moare divortam sau mai stiu eu ce,eu personal am drept ca nu sunt trecuta în acte.Multumesc!

Alte discuții în legătură

Un raspuns anca.cristina.30 anca.cristina.30 buna seara as avea si eu o intrebare,daca parintii imi ofera un imobil prin contract de vanzare cumparare iar in contract il trec si pe sotul meu,mentionez ... (vezi toată discuția)
Bunuri comune fara contributie la achizitionare ana500 ana500 Buna ziua. Ma puteti lamuri daca .... in situatia achizitionarii unui bun imobil (costul casei fiind achitat integral de sot) este obligatoriu sa ma ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un sfat ela_79 ela_79 Sunt casatorita de ceva timp si avem un copil. Eu inainte de casatorie am avut un apartament, o masina, bani in cont, toate pe numele meu. Sotul meu nu are ... (vezi toată discuția)