avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Nerecunoasterea unor drepturi ale functionarilor ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Nerecunoasterea unor drepturi ale functionarilor publici pe perioada delegarii in alta localitate.

Buna ziua,
Lucrez ca functionar public intr-o primarie care administreaza cateva localitati care sunt in componenta UAT-ului ( statiuni turistice de interes national). Am primit o dispozitie de delegare de atributii pentru 60 de zile calendaristice intr-una din aceste localitati (statiuni), la un centru de informare, aflat la 6 km de locul permanent de munca. Cu aceasta ocazie, am solicitat ulterior, printr-un referat, aprobarea deplasarii cu auto personal si decontarea cheltuielilor in conditiile legii, precum si acordarea unei indemnizatii de delegare, in cuantum de 23 lei pentru fiecare zi lucratoare din perioada de delegare, conform prevederilor legale actualizate. (Anexa la H.G. nr. 714 / 2018 „privind drepturile si obligatiile personalului autoritatilor si institutiilor publice pe perioada delegarii si detasarii in alta localitate, precum si in cazul deplasarii in interesul serviciului”, modificata prin Ordinul nr. 1235/2023 al Ministrului Finantelor Publice). Referatul a ajuns la Directorul Directiei Economice care refuza sa-l semneze si sa-l dea mai departe spre aprobare primarului, pe motiv ca localitatea (statiunea) in care trebuie sa ma deplasez este in componenta UAT-ului si ca nu se justifica acordarea acestei diurne. Asa considera directorul, fara sa-si justifice afirmatia, fiind doar o parare personala a acestuia, fara a fi sustinuta de vreun argument de natura legala. Am incercat sa-i dau un exemplu asemanator in care Primaria Bucuresti ar delega atributii unui salariat intr-unul din sectoare, sau in localitatea Magurele, care apartin de Bucuresti si sunt la o distanta cuprinsa intre 5 si 50 km de locul lui permanant de munca, nu ar trebui sa-i acorde acestuia drepturile stabilite de lege? Degeaba. Am atasat in spatele referatului ( pentru a le veni mai usor celor care trebuie sa semneze si sa analizeze situatia) extrase din textele de lege care, consider eu, imi confera aceste drepturi, precum si dovada distantei intre cele doua localitati si, cu toate acestea, directorul economic refuza sa semneze referatul. Mentionez ca referatul a fost semnat/avizat anterior de seful ierarhic, de Directia Resurse Umane si Serviciul Juridic si Contencios. Va rog, prin prezenta, sa-mi spuneti si parerea dumneavoastra vis-a-vis de aceasta situatie, daca am dreptate sau nu sa solicit aceasta indemnizatie de delegare, in conditiile prezentate mai sus. Va multumesc anticipat pentru implicarea dumneavoastra in lamurirea diverselor aspecte juridice cu care ne confruntam din cand in cand. Cu stima, Sorin. T
Ultima modificare: Vineri, 21 Iulie 2023
SorinIulian, utilizator

Alte discuții în legătură

Prin decizie interna se poate dispune delegare de competenta si verificare consum combustibil ? oanaportar oanaportar Hristos a inviat ! Va rog sa ma ajutati sa rezolv urmatoarea problema: - in cadrul institutiei publice unde lucreaza sora mea se afla 2 autoturisme ce ... (vezi toată discuția)
Decont transport ong Finuta Buzdugan Finuta Buzdugan Buna ziua, As dori unele lamuriri cu privire la decontul ordinului de deplasare intr-un ONG. Suntem o asociatie CAR Pensionari, entitate non profit, care ... (vezi toată discuția)
Angajat solicita diurna pentru deplasare de la pc de lucru societate pana la client, desi clientul si sediul firmei angajatoare sunt in bucuresti adela05 adela05 O societate are sediul in bucuresti si pc de lucru in Jilava, Ilfov. Un angajat pleaca de la pc de lucru din Jilava catre un client din Bucuresti (distanta ... (vezi toată discuția)