avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Anulare rezervare la agentie, facuta cu voucher de ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Anulare rezervare la agentie, facuta cu voucher de vacanta si restituriea banilor

Va rog frumos sa imi spuneti daca exista o posibilitate legala sa renunti la o rezervare facuta la o agentie turistica cu voucher de vacanta si sa se ramburseze suma platita pentru rezervare, cu retinerea penalitatii percepute de agentie, rambursarea banilor sa se faca fie cash fie reincarcare pe cardul de vacanta (Sodexo si Edenred).
Agentia invoca art. 6 alin. (1) din OUG 8/2009 si art. `13 litb) din Normele de aplicare pentru a nu accepta rezilierea contractului semnat cu ei si rambursarea banilor. Eu doresc sa anulez rezervarea din motive de sanatate si ei spun ca pot sa imi dea un alt voucher pe care sa il folosesc pana cel tarziu 31 decembrie 2023. Este legal si corect punctul lor de vedere sau pot sa imi recuperez o parte din bani conform legii? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 12:17, 22 Iulie 2023
agentii de turism nu va pot rambursa bani din voucher.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se mai deconteaza serviciile de cazare, in valoare de 1450 lei, ... VivieneV VivieneV Se mai deconteaza serviciile de cazare, in valoare de 1450 lei, pentru politisti, incepand cu 01.11.2023? (vezi toată discuția)
Insoventa, faliment StefanL61 StefanL61 Problema mea pe scurt: - in primavara am facut o rezervare, printr-o agentie de turism, pentru un sejur pe litoral intr-o tara vecina si am platit un ... (vezi toată discuția)
Problema vouchere de vacanta Victor71 Victor71 Buna seara. Am o problema legata de voucherele de vacanta. In martie 2020 am facut o rezervare pentru un sejur in luna mai la o pensiune din jud. Bacau, ... (vezi toată discuția)