avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune in alta țara Buna ziua. Pe data de 10 mai ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune in alta țara Buna ziua. Pe data de 10 mai 2022 mama ...

Succesiune in alta țara

Buna ziua. Pe data de 10 mai 2022 mama mea a murit. Înainte de a muri mia donat mie un apartament in Romania. Noi stabiliți in Suedia și mama căsătorita cu tata și mai având un frate la pus le tata sa declare ca este de acord cu donație altfel notarul nu voia sa facă actul.

Succesiunea sa făcut in Suedia. Legea Suediei spune ca soțul in viața ia toată moatenirea. Donații nu se pun in succesiune pentru ca eu eram propietar.

Acum peste un an fratele meu vrea partea lui din apartament. Vrea sa apele la codul
Civil din romania cu totuși sa noi am făcut succesiunea in Suedia unde mama era stabilită.

După cum pot citi noi ar trebuie sa mergem după ce spune legea aici in suedia . Ca dacă fratele meu ar vrea sa apelam la codul civil din romania atunci se va împarți bunurile altfel.

Știe cineva cum se procedează ?
Cel mai recent răspuns: Teodor A , utilizator 18:13, 22 Iulie 2023
Legea din Suedia se aplica bunurilor din Suedia. Legea romana celor de aici.

Da asta înțeleg și eu.

Întrebarea mea este : dacă succesiunea este făcută in Suedia nu se ma vai face și in Romania ?
adriandimitriu a scris:

Legea din Suedia se aplica bunurilor din Suedia. Legea romana celor de aici.

Daca ati facut in Suedia succesiunea in care ati inclus proprietati de aici, n-o sa fie luata in seama. E vorba de suveranitate.
Imobilul nu a fost inclus in succesiune aici in Suedia.

adriandimitriu a scris:

Daca ati facut in Suedia succesiunea in care ati inclus proprietati de aici, n-o sa fie luata in seama. E vorba de suveranitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mari probleme succesiune-cu un farte bonlav handicapat al carui curator legal sunt benga112 benga112 Speta: Tatal meu a fost casatorit cu mama mea.Mama a murit in 1965.In anul 1970 tata sa recasatorit. Cu mama vitrega are un copiil ,,RETARD MINTAL SEVER,, In ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! act de moștenire menționez că tatăl meu a decedat ... Carmenstratone Carmenstratone Buna ziua! Act de moștenire Menționez că tatăl meu a decedat în urma cu 9 ani ,nu am făcut cu mama mea dezbaterea moștenirii după tata. Mama vrea ... (vezi toată discuția)
Succesiune aminna aminna dupa moatrea tatalui meu nu am facut succesiune .Mama a vandut casa de la tara surori mele cu doa luni inainte de a muri aceasta si ea Am aflat aceasta numai ... (vezi toată discuția)