avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Incarcare masina electrica la priza comuna
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Incarcare masina electrica la priza comuna

Avem un vecin hotoman care isi incarca masina de la priza din subsol in special noaptea. Administratorul spune ca el cand trece ziua nu gaseste nimic cu toate ca i am aratat pozele. Si nici nu are bani sa limiteze accesul la prize. Noaptea mintii.
Ce ar fi de facut?
Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Iulie 2023
doctorATU, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 18:04, 22 Iulie 2023
Solutia este la proprietari si la asociatie.
Daca omul nu este de buna credinta, puteti folosi metode mai putin ortodoxe - organizati o panda, impreuna cu 2-3 vecini seriosi ca sa-l prindeti asupra faptului. Faceti-l apoi cu ou si otet.
Eu as merge pe alta solutie: sunt circuite electrice clasice care pleaca dintr-un tablou electric. Mai mult, circuitul din subsol, ca de altfel si celelalte sunt protejate prin sigurante.
Cineva (poate chiar adminul), sa decupleze siguranta de pe traseul spre subsol, sa inchida cu lacat acel tablou, sa avertizeze proprietarii ca tabloul este inchis si cheia se afla la...
Asadar nesimtitul are masina electrica, dar se comporta ca orice borfas de rand. Nu trebuie sa ne mai mire nimic...
Succes dom' doctor !
........................
Revin si va mai zic: puteti identifica proprietarii care doresc sa-si incarce bateriile masinilor, le construiti o statie de incarcare (pe cheltuiala lor), le puteti atasa si un contor pasant si astfel repartizati cheltuiala energiei electrice, doar acestora.
Trebuie sa observati ca o statie de incarcare auto, nu este o chestiune asa de simpla. Grija mare, trebuie facuta cu o firma specializata!
Adam Grecu, utilizator

Adam Grecu a scris:

Eu as merge pe alta solutie: sunt circuite electrice clasice care pleaca dintr-un tablou electric. Mai mult, circuitul din subsol, ca de altfel si celelalte sunt protejate prin sigurante.
Cineva (poate chiar adminul), sa decupleze siguranta de pe traseul spre subsol, sa inchida cu lacat acel tablou, sa avertizeze proprietarii ca tabloul este inchis si cheia se afla la...
........................
Revin si va mai zic: puteti identifica proprietarii care doresc sa-si incarce bateriile masinilor, le construiti o statie de incarcare (pe cheltuiala lor), le puteti atasa si un contor pasant si astfel repartizati cheltuiala energiei electrice, doar acestora.

Priza e functionala pentru aparatura folosita in zina
Sunt vecini care au contor special pt incarcare masini dar acesta se pare ca ignora aceasta varianta

Adam Grecu a scris:

........................

Priza trebuie sa ramana functionala pentru aparatura folosita in zona
Sunt vecini care au contor special pt incarcare masini dar acesta se pare ca ignora aceasta varianta
doctorATU, utilizator
Daca aceeasi priza alimenteaza mai multe si tre' sa ramana functionala, non stop - asta este. Omul profita de bunatatea oamenilor - pana isi va gasi nanasul. Am mai auzit chestii dintr-astea, contondente...
Daca aveti ceva probe, mergeti la Politie si invatati-l minte.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecinul s-a racordat clandestin și consumă curent electric pe care îl plătesc eu. cum pot să recuperez sumele respective? GLODEANU GLODEANU Am o casa la tara, in care nu locuiesc(nu consum curent electric). Vecinul meu se racordeaza clandestin si consuma curent electric de la mine. Dovada: ... (vezi toată discuția)
Montare contor individual in parcarea blocului Alexandra Dr Alexandra Dr Buna ziua, in ce conditii un proprietar al unui loc de parcare situat in parcarea subterana a blocului, isi poate monta contor individual la una din prizele ... (vezi toată discuția)