avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Poate o persoană să fie angajată cu două cărți ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Poate o persoană să fie angajată cu două cărți de muncă? ...

Poate o persoană să fie angajată cu două cărți de muncă?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:10, 25 Iulie 2023
Nu mai exista cartile de munca de ceva vreme...

Da, poate munci cu doua sau mai multe contracte de munca, daca respecta prevederile legale.
Art, 35 din Codul muncii
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiți sau la același angajator, în baza unor contracte individuale de muncă, fără suprapunerea programului de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea. Niciun angajator nu poate aplica un tratament nefavorabil salariatului care își exercită acest drept.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pana la abrogarea Decretului 92/1976, putea fi angajata, cu doua carnete de munca in situatia in care declara la unul din angajatori ca nu i s-a intocmit carnet de munca.

incepand cu 01.01.2011, folosinta lor a incetat. Angajarea se face in baza unui c.i.m.
Deci pot sa fiu concomitent angajat la două firme cu program de 8 ore? Atunci vechimea în muncă este dublă?

Cornel Vasile a scris:

Pana la abrogarea Decretului 92/1976, putea fi angajata, cu doua carnete de munca in situatia in care declara la unul din angajatori ca nu i s-a intocmit carnet de munca.

incepand cu 01.01.2011, folosinta lor a incetat. Angajarea se face in baza unui c.i.m.

Ăuteti dar fara sa se suprapuna programul.
Spre exemplu puteti lucra la Firma 1 de la 6 la 14 si la Firma 2 de la 14 la 22.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vechimea in munca nu este dubla .

1 an lucrat cu mai multe c.i.m. in aceeasia perioada = 1 an vechime in munca = 1 an stagiu de cotizare

la pensie se cumuleaza , veniturile doar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Crtea de munca stefancujba stefancujba ce se intimpla cu cartile de munca dupa trecera in format electronic. (vezi toată discuția)
Completari carnet de munca claudiav72 claudiav72 Am fost angajata cu contract de munca la un singur angajator timp de cca 20 ani. La 10 iulie 2009 am nascut o fetita. Am avut concediu pre si post natal (2ani ... (vezi toată discuția)
Nelamurire privind completare carte de munca!! elisa1 elisa1 Buna ziua, Am lucrat la o firma de publicitate.Data semnarii contractului a fost 23.06.2010. In luna decembrie 31.2010 am incetat activitatea cu acordul ... (vezi toată discuția)