Buna ziua,
Locuiesc in mediu rural, o zona idilica cu vai si dealuri si am acces la proprietate de pe un drum comunal pietruit pe care merg aproximativ 400m de la un DJ in curs de reabilitare.
Cand am cumparat terenul de casa am ales un loc linistit, nu chiar aproape de sosea, pe o panta cu vedere superba, unde speram sa ajungem linistiti la varsta pensionarii. In urma cu 13 ani noi am tras apa si gazul in zona.
Din pacate in ultimii ani locul a fost ocupat de "dezvoltatori" care pregatesc documentatii asa incat sa construiasca "locuinte unifamiliare si cuplate" cu S (D)+P+E+M, intr-un cuvant blocuri...
Nu am o problema cu dezvoltarea zonei ci cu modul cum inteleg unii sa o faca.
Fiind drum pietruit stiu ca exista o lege (OG) care precizeaza clar greutatea maxima admisa pentru fiecare categorie de drum iar pentru cel pietruit nu depaseste 22tone.
Din pacate saptamana trecuta pe sub ferestrele noastre peste 40 de camioane cu benele pline de pamant si balastru (masa cel putin dubla fata de limita maxima admisa) au ridicat nori de praf. Am reclamat la primarie, la garda de mediu, la ISCTR, la politie, chiar nu mai stiu cum sa procedez ca transportatorii sa respecte legea.
Am cerut primariei fie sa le ofere contracost autorizatie de transport pentru depasirea masei maxime admise si din sumele obtinute sa ude strada sau sa gaseasca alte solutii pentru a nu ne inneca in praf sau sa puna indicatoare cu masa maxima admisa.
Ajutati-ma, va rog, cu un sfat cum sa procedez pentru a-mi continua viata linistita, tinand cont ca primaria este in curs de autorizare a 4 PUZ-uri in zona pentru cateva zeci de astfel de "locuinte".
Va multumesc pentru rabdarea de a fi citit "povestea" mea si orice sfat este bineprimit.
In autorizatia de ctie. emisa de primarie ar trebui sa existe mentiuni legate de amenajarea drumului de acces. reabilitarea acestuia, etc. Cereti datele de primarie si insistati la instutiile statului , sa-si faca datoria, sa verifice cum se respecta autorizatia de ctie. Faceti totul in scris, cu nr. de inregistrare/ data (se poate trimite prin posta cu confirmare de primire. Aceste documente pot fi utile daca se ajunge in instanta.