avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... 48 locuri de parcare pe o parcela de 900 mp cu drum ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

48 locuri de parcare pe o parcela de 900 mp cu drum privat !!

Buna ziua,
O speta putin ciudata. Locuiesc pe un drum privat cu latimea de 6 m, cota indiviza este impartita in doua: 3 proprietari de pe o parte au cota indiviza pe o fasie de aprox. 3.20 latime si 110-115 m lungime, iar pe cealalta parte alti 3 proprietari au cota indiviza pe cealalta fasie cu latimea de aprox. 2.80 m si lungimea de 70 m. Deci nici unul din proprietari al acestui drum nu are cota indiviza pe intreaga latime a drumului, fiecare are cota indiviza pe fasii lungi cat drumul si late cat aprox jumatate din latimea drumului. O singura parcela este libera, situata la 70 m de drumul public unde proprietarul are cota indiviza 1/3 din fasia lui ( 110m lungime si 3.20 m latime). Proprietarul doreste sa construiasca o parcare cu 48 de locuri !!! are AC eliberata de UAT, sa poata oferi / vinde locuri pt o alta parcela proprietate, pe care o are in apropiere si are dimensiunile aprox. 20x60 m. Acolo vrea sa construiasca un bloc D+P+2ET.+Supraetajare, deci cam 50 de apartamente si maxim 8 locuri de parcare, restul locurilor de parcare vrand sa le asigure pe parcela unde am eu si el si vecinii cota indiviza fiecare pe 1/2 de drum. Stiu de AC intrucat am fost la primarie, am facut cerere si am vizualizat DTAC-ul, am cerut sa-mi puna la dispozitie si xerocopii dar nu am primit nimic !! Intrebarile:
1. distanta de la drumul public la viitoarea parcare este de 70-75 m. Unde incepe parcarea drumul privat ramane doar pe o parte, deci cu 3.20 mlatime si cam 40 m lung. ISU a eliberat avizul motivand ca drumul are o latime mai mare de 3.50 m, asa cum prevede legea (poate stie cineva care lege), dar in realitate drumul pe care are el cota indiviza are latimea de doar 3.20 m...
2. Poate ISU sa elibereze aviz favorabil pt 48 locuri parcare, desi parcela respectiva are deschidere de 40-45 de m la drumul privat cu latimea de doar 3.20 m ?
3. Unul din vecini a spus ca ar exista o lege prin care trebuie respectata proportionalitatea locurilor de parcare de pe un drum, adica daca fiecare proprietar are 1-2 locuri de parcare, el ar avea voie sa construiasca maxim dublu decat noi. Am cautat pe google, recunosc nu am gasit asa ceva... Poate stie careva.
4. Avem voie sa construim un gard sau stalpisori pe mijloc si sa fie fiecare parte cu cota lui indiviza? si evident raman 2 drumuri private cu latime mica de 3.20 respectiv 2.80 m.
Ultima modificare: Joi, 27 Iulie 2023
EMILIANA4200, utilizator

Alte discuții în legătură

Statut juridic cota indiviza teren cris2109 cris2109 Buna ziua, Sunt in prezent in cursul achizitiei unui parcele de 700mp care trebuie dezmembrata dintr-un lot(sau tarla) de aproximativ 6000mp. Intregul teren ... (vezi toată discuția)
Drum de acces aur_club aur_club Buna ziua! De curand am cumparat un teren cu lungimea de aproximativ 100m iar latimea cca 50m, in spatele terenului nostru se afla un alt teren. Langa ... (vezi toată discuția)
Am cumparat teren dar nu pot sa obtin autorizatie de constructie MonaMT MonaMT In mai 2008 am cumparat o parcela de teren extravilan intr-o comuna de langa Piatra Neamt. Cel care mi l-a vandut il cumparase anterior in iulie 2007 - ca o ... (vezi toată discuția)