1. Am la fisc, pe societate, o amenda de 1000 Ron pentru nedepunerea unei declaratii. Daca acum achit impozitul forfetar cu sumele acestea vor acoperi mai intai amenda, sau nu au dreptul sa ia din sumele de impozite si taxe decat sa achite eventual alte impozite si taxe restante?
2. s-a inceput executarea silita pentru o asa-zisa creanta din 2004, care este insa achitata. Am contestat in instanta, am si chitanta cu care pot proba ca a fost achitata in termen. La aceasta "creanta" figurez cu dobanzi si penalitati dublu sumei respective- odata lamurita problema in instanta, au obligatia sa-mi stearga penalitatile si dobanzile respective sau ma asteapta alta alergatura pe la usile lor?
1. mergeti la ghiseul trezoreriei si depuneti banii in cont unic buget de stat, iar automat sumele platite vor stinge impozit pe profit
art 115, alin 1, cod procedura fiscala
Dacă un contribuabil datorează mai multe tipuri de impozite, taxe, contribuţii şi alte sume reprezentând creanţe fiscale prevăzute la art. 21 alin. (2) lit. a), iar suma plătită nu este suficientă pentru a stinge toate datoriile, atunci se sting datoriile corelative acelui tip de creanţă fiscală principală pe care o stabileşte contribuabilul sau care este distribuită, potrivit prevederilor art. 114, de către organul fiscal competent
2. este posibil ca dvs. sa fi achitat obligatia respectiva, dar avand si datorii mai vechi, s-au stins cele mai vechi, conform legii, iar pentru debitul ramas s-au calculat in continuare penalitati si majorari de intarziere (in perioada 2003-2005 se calculau si penalizari si majorari)
contestatia nu suspenda executarea silita, iar procesul poate dura foarte mult in conditiile in care exista si instanta de recurs.
Problema e ca nu existau datorii mai vechi; financiarul a spus ca s-a stins cu suma respectiva un impozit pe dividente din 2004, dar eu am chitanta cu care pot proba ca am achitat in termen legal respectivul impozit. Mai rau, figurez cu dobanzi si penalitati pentru acest impozit pe dividente achitat si orice suma as plati acum pentru forfetar, merge la aceste penalitati,care n-au nicio justificare.#-o
nu prea exista cale de iesire din aceasta situatie, deoarece imp pe dividende este un impozit datorat bugetului de stat si se plateste in acelasi cont unic, ba chiar mai mult decat atat, se distribuie cu prioritate fiind cu stopaj la sursa.
va sfatuiesc sa cereti o fisa pe platitor si sa punctati platile facute cu obligatiile declarate, poate observati vreo greseala pe undeva si se poate regla direct la compartimentul de evidenta pe platitor, fara a mai fi nevoie de instanta de judecata.
Au refuzat sa-mi elibereze fisa de platitor- in evidenta lor nu era o declaratie 010 din 2004 prin care am scos salariatul si m-au pus sa o depun acum; am refuzat datorita prescriptiei faptei- am inteles ca intocmirea retroactiva a declaratiilor este un mod pe care il folosesc cei de la fisc in mod frecvent pt a intrerupte prescriptia , asa ca am preferat sa nu ma complic. Astfel, la refuzul meu, au raspuns si ei cu refuzul de eliberarea a fisei de platitor. Deja am ajuns in instanta, cu contestatia la executare, si am depus la dosar chitantele cu impozitele respective achitate ,deci au ajuns si la ei, ar putea sa se sesizeze din oficiu ca e culpa lor...In instanta nu au depus intampinare, si nu au trimis nici dosarul de executare pe motiv ca...nu exista. Instanta a solicitat din nou dosarul, de asta data sub sanctiune. Complicat, intr-adevar.
Plata taxe
vornicu lumi
va rog sa ma lamuriti si pe mine cine hotaraste unde se duc banii pe care-i platim ca taxe si impozite,pentru ca ,de ex. plata forfetarului,pe care am facut-o ... (vezi toată discuția)