Bună ziua!Ma aflu în următoarea situație.
In calitate de președinte de asociație am contactat o PF autorizata pentru efectuarea de zugrăvească în interiorul unui bloc p/4.Am plătit 40% avans,iar domnul impreuna cu o echipa de încă 3 persoane(probabil fără contract de munca,doar el fiind PFA)s-au apucat de lucru.Dupa fiecare etaj terminat conform contract primea încă 15%.Au executat pana acum 3 holuri în procent de 90% plus încă unul în procent de 60-70%. ,după care si-au strâns uneltele de lucru și au părăsit lucrarea pe motiv ca nu i-au fost platite lucrările efectuate.Dansul considera ca a terminat cele 3 etaje complet(deși mai sunt unele lucruri de remediat) chiar dacă de casa scarii dintre etaje nici măcar nu s-a apucat,considerând ca un etaj reprezinta doar holul blocului.Asociatia a făcut către aceasta PFA următoarele plati 40%avans,15% reprez.eraj 4,și încă 15%etaj 3.El vroia și plata pentru celelante etaje(2 si 1) chiar dacă de casa scarii dintre etaje nici măcar nu s-a apucat iar procentul de plata este de 70% achitat.Achitand si etajele 2 si 1 ajungem la suma de 100% din lucrare in conditiile in care mai este de executat holul de la parter plus toata casa scarii.(mentionez ca este vorba de un imobil cu garsoniere iar holurile sunt destul de mari)Acum am primit o notificare cum ca dacă nu ii plătim ne va acționa în instanta.Ce ma sfătuiți sa fac,cum ar trebuii procedat?
Raspunsul este conditionat de clauzele contractual asumate de catre parti=executant -beneficiar
Exista proces verbal incheiat pentru fiecare lucrae partiala/etaj?
Analizati responsabil contractul de prestari servicii si daca evidentiati clauze nerespectate de catre executant urmeaza sa il informati oficial ca raspuns la notificare