avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua. Cum se poate interna de urgenta un membru ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua. Cum se poate interna de urgenta un membru al familiei, fiu, alcoolic, care ...

Buna ziua. Cum se poate interna de urgenta un membru de famili,fiu,alcoolic,care refuza internarea.Este foarte malnutrit,varsaturi ,stare de sanatate foarte ,foarte degradata dar refuza sa mearga la medic sau la urgenta?
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 18:32, 1 August 2023
Dacă el refuză și are discernământ, nu-l puteți interna forțat, și mai ales la urgență.
Trebuie să vrea el să se interneze, iar dacă va muri, este alegerea lui.

Îi trebuie perfuzii cu vitamine din complexul B, dar și alte investigații medicale de specialitate.
.
Acasă nu ar accepta de urgență să-i pună o asistentă perfuzii 10 zile`?
Dacă acceptă acasă tratamentul vorbiți cu medicul lui de familie.

Până la urmă dacă starea lui se agravează trebuie să-l consulte un doctor la domiciliu și poate îl convinge sa se interneze la spital.

Plătiți un doctor internist să vina la domiciliu să-l consulte.
Ultima modificare: Luni, 31 Iulie 2023
Dapix, utilizator
Multumesc frumos.Am incercat sa facem aceste variante, nu vrea sa auda de nici un fel de consult.Devine foarte nervos,striga ca el nu are nimic.Multumec
Cred ca puteti face internare nevoluntara la cererea familiei sub semnatura. descrierea circumstantelor care au condus la solicitarea de internare nevoluntara, a datelor de identitate, ale persoanei in cauza si a antecedentelor medicale cunoscute.
Varianta internării nevoluntare pare mai potrivita in acest caz. Daca persoana prezinta pericol pentru ea însăși sau pentru cei din jur atunci poate fi internata nevoluntar. Informatii aici - Art. 8 – Internarea nevoluntara – e-Psihiatrie.ro
[ link extern ] /
Ultima modificare: Marți, 1 August 2023
deckra0929, utilizator
Și dacă se trezeste internat fara voia lui și se apucă să vandalizeze diverse bunuri, etc. cine răspunde pentru asta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Internare nevoluntara-legea sanatatii mintale LoredanaP LoredanaP Buna ziua, Avem o persoana in familie care de aproximativ 3-4 luni da semne de depresie psihica. Mentionez ca a fost internata o data la spitalul Obregia sub ... (vezi toată discuția)
Adolescent (17 ani) agresiv. care este rezolvarea în această situație? RadianG RadianG Buna ziua, Cum putem actiona pentru a reazolva acesata situatie in care, de ani de zile, un adolescent isi agreseaza, ameninta mama si bunica? Mai mult, ... (vezi toată discuția)
Disputa familiala alinaparvu alinaparvu Buna ziua,ma adresez dvs intr-o problema de familie delicata. Fratele sotului meu sufera de schizofrenie,acesta locuind cu soacra mea-mama lor,cea care il si ... (vezi toată discuția)