avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua, sunt proprietar caine metis Staffordshire ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua, sunt proprietar caine metis Staffordshire (cat. 2, ...

Buna ziua, sunt proprietar caine metis Staffordshire (cat. 2, cf legii 55)..
Acesta a fost eliberat din tarcul inchis si din curtea comuna de catre muncitori angajati de vecin pt renovari ale apartamentului (1/3 din proprietate - imobil ). Dupa doua ore pe strazi, cainele a muscat un bichon si pe stapan, fiind deschisa o ancheta penala in REM, conform legii.
Am obtinut proba video cu momentul eliberarii cainelui, cu doua instante in care muncitorii umbla la tarcul cainelui (o data in lipsa lui, a doua oara cu cainele fiind in tarc), si momentul cand a fost eliberat.
Cui as putea sa ma adresez pentru deschiderea unei anchete cu privire la eliberearea cainelui si atentarea la proprietatea personala? Cainele este la adapost pe durata anchetei, si cel mai probabil traumatizat ca urmare a incidentelor; personal ma ingrijesc de persoana muscata (nu grav) insa socul si nevoia de tratament local la nivelul antebratului probabil ca va avea repercursiuni (timp si cost); iar muncitorii care au cauzat incidentul, seful firmei de constructii si proprietarul care i-a angajat imi raspund cu agresivitate si nonsalanta ca pe ei nu ii intereseaza nu au vazut nici un caine.
Mentionez din nou ca am dovezi video (camera supraveghere pe blocul vecin) cu miscarile executate in curte, inclusiv lasarea portii curtii deschise ( contrar rugamintilor insistente din ultimele luni ), inclusiv miscarea elementelor tarcului si custii cu o seara inainte si in dimineata eliberarii.
As aprecia orice sfat, sugestie sau indicatie catre pasii de urmat pt a ma asigura ca vinovatul este tras la raspundere si ca impactul asupra persoanei vatamate si a catelului meu este cat mai mic.
Multumiri
Ancheta nu poate fi dispusa decat de catre autoritatile competente la cererea oficiala a partii interesate
Corect, multumesc. Partile interesate, respectiv cei vatamati de catel, pot depune plangere impotriva mea ca proprietar. In orice caz, chiar daca depun sau nu plangere, eu ma simt obligat sa fiu sigur ca ei sunt ok, iar asata implica costuri (medicale, transport, imposibilitatea de a lucra, etc.). Mai departe, ancheta SPA ancheteaza cine si in ce conditii a fost dat drumu la catel (si din tarc, si din curte), dar acest proces mai mult ca sigur va dura.
Eu, in acest timp, as putea sa depun plangere impotriva muncitorului care a eliberat, batut si alungat cainele din tarc+curte, a firmei de constructii care l-a angajat, sau o plangere generala (urmand sa stabileasca anchetatorii)? Practic, a umblat la proprietatea personala (din curtea comuna), a maltratat si alungat cainele de companie personal, au mintit cu totii (muncitorii prezenti) la ancheta initiala a SPA, ulterior mie recunoscandu-mi dar devenind si agresivi la solicitarea mea respectuasa de asumare a responsabilitatii. (din nou, am dovada video de pe camere de supraveghere vecini)

Sunt interesat mai specific ce autoritati, si in functie de ce se ocupa? 112, politia locala, merg la sectia de care apartin, merg la SPA DGPmB cu o plangere separata?

Problema cu tarcul la politie (atentat la prop. personala?), problema cu cainele la SPA DGPMB, problema cu raspunderea fata de cheltuielile survenite ca urmare a incidentului (tratamente, trauma, imposibilitate de munca, etc.) este civila?

Cheltuielile cu tratament medical, cu tot cu puiul de Bichon muscat, plus cheltuieli viitoare datorita pauzei medicale de la munca, etc., se cumuleaza, in timp ce santierul merge mai departe (cu tot deranjul si daune asociate).

Orice feedback sau sfat este bine-venit.

Multumiri
Inteleg ca este deja deschisa o ancheta penala. Veti fi citat in calitate de martor si veti spune ce aveti de spus si veti depune probele pe care le aveti. Nu cred ca este nevoie de o alta plangere.
Ultima modificare: Joi, 3 August 2023
DinuX, utilizator
Multumesc pt feedback!

Da, este deschisa ancheta penala in REM. Cei vatamati, chiar daca au inteles ca nu a fost vina mea ( cainele nu a scapat din tarc incuiat plus curte cu poarta incuiata), ci a fost eliberat, batut si alungat ( au vazut si filmarea), dar ar vrea de la mine o suma de 250 000 Ron ca urmare a cheltuielilor pe care le-au suferit...
Eu ii inteleg si le-am pus la dispozitie toate resursele pe care le am pentru a fi ok ( consultatii doctori, sustinerea cheltuielilor, inlocuirea catelului vatamat, etc.). De asemenea, am sugerat acoperirea cheltuielilor viitoare ce pot surveni ca urmare a concediului medical pe care il va avea ( in Italia, respectiv diferenta intre salariul normal si cel pe concediu medical), etc., precum si incercarea de directionare a eforturilor de recuperare a prejudiciului impotriva celor care au cauzat incidentul ( lucratorul de pe santier, seful de santier, administratorul firmei de constructii care a permis asa ceva)..

Eu intentionez sa depun plangere pentru intrarea in tarc, luarea unor elemente din tarc, eliberarea, maltratarea si alungarea cainelui ( ex. Lege cruzime animale 205/2004),, precum si civil pt recuperarea prejudiciului achitat catre vatamati, cat si personal (daca va mai exista in afara de cheltuielile survenite pana acum).

Consultați urgent 2-3 avocați pentru a vă forma o opinie pentru apărare. Mie mi se pare a fi înscenare și șantaj curat ținând cont de suma imensă pe care v-o pretind. Posibil, acei muncitori au repetat schema și pe unde au mai lucrat. Vecinul își rezolvă ofticările și scade prețul lucrării pe seama dvs.
Pentru apărarea câinelui, contactați asociații mai cunoscute din localitatea dvs., care știți că au mai avut procese în care au apărat câinii. Ei vă dau sfaturi la obiect.
Nu vă limitați doar la apărare în dosarul în care sunteți învinuit și plasat în poziție de „sac de box”. Salvați câinele!

Alte discuții în legătură

Unde ma adresez? BOTTYCELLY BOTTYCELLY Buna ziua, As dori sa ma indrumati in situatia urmatoare: In data de 02.07.2014, tatal meu a fost muscat de cainele unei vecine in timp ce o ajuta pe ... (vezi toată discuția)
Amenintare permanenta anelore anelore Buna ziua,am o problema de cateva luni cu o vecina. Locuiesc la casa ,detin un caine care se afla permanent in tarc,dar vecina ne ameninta ca il otraveste daca ... (vezi toată discuția)
Cane corso care a mers la vecin:( Bogdan_999 Bogdan_999 Buna ziua,am un cane corso in varsta de un an,care il tin legat in lant(stiu nu este bine sa il tin in lant,acm ii fac tarc) pentru un timp(Stau la casa la ... (vezi toată discuția)