avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Pot semna bilanțul daca am studii economice ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Pot semna bilanțul daca am studii economice superioare cu licenta?

Buna ziua,
am studii economice superioare cu licenta si ma angajez pe post de director economic .Pot semna bilantul si raportarile semestriale?
In Legea contabilitatii nu precizeaza ca trebuie sa ai studii superioare de scurta (licenta) sau lunga durata (master).Precizati va rog legislatia pe care va bazati in raspunsul la intrebarea mea.
Ultima modificare: Luni, 31 Iulie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: tatiana1 , utilizator 16:05, 1 August 2023
Potrivit art. 28 din Legea nr.82/1991, situațiile financiare anuale și raportările contabile se semnează de către directorul economic, contabilul-șef sau altă persoană împuternicită să îndeplinească această funcție sau pot fi întocmite și semnate de persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România.

art.10 alin.2 : Contabilitatea se organizează și se conduce, de regulă, în compartimente distincte, conduse de către directorul economic, contabilul-șef sau altă persoană împuternicită să îndeplinească această funcție. Aceste persoane trebuie să aibă studii economice superioare. Prin persoană împuternicită să îndeplinească funcția de director economic sau contabil-șef se înțelege o persoană angajată potrivit legii, care are studii economice superioare și care are atribuții privind conducerea contabilității entității.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de semnare bilant BULINAIOANA BULINAIOANA Buna ziua, Am studii economice superioare cu diploma de licenta.In ce conditii pot tine contabilitatea unei firme ,inclusiv semnarea bilantului?:( (vezi toată discuția)
Drept de semnatura bilant contabil akitadolf akitadolf Sant angajata la o firma mica in functia de contabil,nu am studii superioare dar eu fac toate inregistrarile contabile va rog sa imi spuneti daca pot semna ... (vezi toată discuția)
Bilant 31.12.2014 edusa edusa administratorul poate semna bilantul si la intocmit? (vezi toată discuția)