Exista vreo sansa ca o societate comerciala, in calitate de parte responsabila civilmente, sa nu fie obligata la plata de daune in solidar cu inculpatii, pentru repararea prejudiciului produs?
.. intrebarea este f neclara.. in principal, depinde daca inculpatii erau reprezentanti ai acelei societati comerciale, si daca prejudiciul s a produs in exercitarea functiilor lor..
Sanse exista... Depinde impotriva cui se indreapta actiunea civila. Parerea mea e ca nu ar trebui sa va bazati pe acest fapt pentru ca e o chestiune de hazard.
Cel mai probabil, raspunderea civila delictuala a societatii comerciale va fi angajata in baza art. 1000 alin. 3 C. civ. (raspunderea comitentului pentru fapta prepusului). In situatia in care se angajeaza aceasta raspundere, ar trebui sa va bazati pe dreptul actiunii in regres indreptata impotriva persoanelor care au provocat prejudiciul. Altfel spus, firma se poate indrepta impotriva vinovatilor pentru recuperarea banilor.
va multumesc.Sunt indeplinite conditiile raspunderii potrivit art. 1000 alin. 3, dar nu stiu cum sa-mi motivez apelul, prin care patronul meu nu vrea sa plateasca nici un ban.E absurd sa vrea asta, dar eu vreau sa fac tot ce se poate.
daca este cineva si imi poate raspunde; daca o persoana este citata ca si martor intr-un proces penal, cu aplicarea art 75 lit a, prezenta obligatorie si faptul ca partea citata are dreptul la un aparator si se mai specifica , ca in cazurile prevazute de articolul 171, alin2,3, apararea este obligatorie, iar in cazul in care partea nu isi alege un aparator i se da unul din oficiu iar in vederea exercitarii dreptului de aparare, partea citata poate sa consulte dosarul aflat la arhiva instantei, CE TREBUIE SA INTELEGEM DIN ASTA?
ESTE MARTOR SAU ESTE ALTCEVA?
VA ROG SA-MI RASPUNDETI
Proces cu daune!
SavaAndra
Buna ziua , ma numesc Andra si am doua intrebari in legutura cu un proces in care sunt parte civila. In sept 2013 tatal meu a fost lovit de un autoturism in ... (vezi toată discuția)