Ma confrunt cu urmatoarele cazuri, pe care o sa le enumar mai jos punctual. Avem o serie de produse fabricate in China, pe care le distribuim sub marca proprie - neinregistrata.
Datorita descrierii bune si a succesului lor (au obtinut recenzii bune pe Emag.ro) o serie de alti vanzatori si-au atasat oferta de produsele noastre. Emag a refuzat sa ne ajute motivand ca marca nostra nu este inregistrata..
Calitatea produselor vandute de terti este inferioara ca si pretul lor - practic nu mai vindem nimic si au aparut recenzii proaste.
Noi avem CTC propriu si platim mult mai mult la producatorul nostru pentru acele produse - ambalajul este superior, nivelul de executie. Respectivii probabil le cumpara de pe Alibaba.
Intre timp OSIM a preluat dosarul sa inregistreze marca si se pare ca raspunsul v-a fi pozitiv.
1. Pot sa ii chem in instanta pe toti cei cere vor continua sa vanda produsele lor, sub marca noastra? Se aplica data inregistrarii marcii?
2. Am facut un "dosar" al acestor firme - si multe sunt de apartament cu patrimoniu minimal. Daca castigam un proces si ei inchid firma si apoi o redeschid sub alt nume, numai pierdem vremea cu procesul. Stiu asta ca am vazut ca cel putin 2 administratori sunt deja la a 3-a firma.
Pot sa cer executarea administratorilor din patrimoniul privat?
data intrarii in vigoare a marcii este data publicarii cererii de catre OSIM. din momentul primirii marcii aprobate,
va puteti adresa E-Mag, de exemplu, dar si altor marketplace-uri si ii informati despre marca si ii notificati ca daca vor permite vanzarea prin intermediul platformei lor, sunt susceptibili de punerea în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată. aceasta e o infractiune.