avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Bună ziua, Sunt născută în R.Moldova. Dețin dubla ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Bună ziua, Sunt născută în R.Moldova. Dețin dubla cetățenie. ...

Bună ziua, Sunt născută în R.Moldova. Dețin dubla cetățenie. Cartea de identitate cu viza de reședință în România expiră în 2024, Sunt nevoită să renunț la CI (lipsă viza de reședință). Țin să menționez că Pașaportul românesc este valabil până în 2029. Sunt nevoită să schimb acum (odată cu expirarea CI) Pașaportul românesc cu viza de reședință în R.Moldova sau la expirarea acestuia. Care este procedura? Mulțumesc anticipat pentru un răspuns favorabil.
Cel mai recent răspuns: AndairaM , utilizator 14:04, 10 August 2023
Daca aveti pasaport de cetatean roman cu domiciliul in strainatate (crds), domiciliul de acolo nu este influentat de resedinta din Romania, care este optionala .
Schimbati pasaportul cand expira.
Solicitati o alta carte de identitate provizorie cu viza de resedinta (crds) daca și cand veti avea o noua resedinta in Romania. Nu este obligatoriu sa dețineti un astfel de document .

Pașaportul românesc este cu viza de reședință în România și a fost perfectat în baza CI. Cum pot obține Pașaportul românesc cu viza de reședință R.Moldova? Expirarea CI( 2024) va afecta Pașaportul românesc care este valabil până în 2029? Mulțumesc.
Daca doriti sa obțineți pasaport de cetatean roman cu domiciliul in strainatate, va trebui sa renunțati la domiciliul din România. Veți preda cartea de identitate și pașaportul deținut în prezent, și veți primi un alt pașaport, care ține loc de act de identitate și document de călătorie. pentru detalii va trebui să accesați [ link extern ] / .
Mulțumesc mult pentru informații. Să aveți o zi reușită și multă sănătate. Cu mult respect!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dubla cetatenie si actul de identitate al cetateanului roman ContSters185701 ContSters185701 O persoana cu dubla cetatenie poate detine carte de identitate pentru fiecare tara a carei cetatean este? (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie - renuntare carte identitate/domiciliu romania chiar_el chiar_el Buna ziua, detin dubla cetatenie (romana/germana) si as dori sa renunt la domiciliul din Romania. Ma poate ajuta cineva cu niste informatii in acest ... (vezi toată discuția)
Schimbare pasaport crds in pasaport simplu adela20 adela20 Buna ziua, Sunt posesoarea unui pasaport \\"Cetatean Roman cu domiciliul in strainatate\\". Am obtinut acest pasaport de la ambasada din Grecia, nestiind ca ... (vezi toată discuția)