avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pericol de explozie! Bună ziua! Vecinul de dedesubt ( ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pericol de explozie! Bună ziua! Vecinul de dedesubt ( stau la bloc) s-a apucat in ...

Bună ziua!
Vecinul de dedesubt ( stau la bloc) s-a apucat in miez de noapte sa desființeze vechea țeavă de gaze a blocului ( încă funcțională deoarece mai sunt 2 apartamente conectate), dintre mine și el. Răsucind de țeavă ca sa o poată trage in jos, a reușit să agațe racordul de la aragazul meu și să îl rupă ( plus robinetul de la țeava instalației noi de gaze) și chiar sa deterioreze aragazul. Detectorul de gaz nu a funcționat astfel că dimineața m-am trezit cu un miros puternic de gaz in casa. Am sunat la ușă dar nu a răspuns astfel că am sunat la Distrigaz. Aceștia au venit, au sigilat contoarul de pe scara de la vechea coloană + contoarul meu.
Buni de plată: Asociația pt coloana veche + eu pt coloana nouă de la mine din apartament.
Deși inițial vecinul a fost de acord să îmi plătească paguba ( racord, robinet + revizia la gaze) acum refuză pe motiv că l-am făcut de râs în bloc...
In plus a făcut și scandal, că ne pune el cu botul pe labe, că dacă vrea arunca tot blocul in aer și că nu s-a întâmplat mare lucru. Nu trebuia să sun la Distrigaz că venea el cu un " băiat" și repară.
Ce pot face?
Mă gândesc să îl reclam la poliție. Numai norocul a făcut să nu sar in aer.....
Ultima modificare: Joi, 10 August 2023
Padre19, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:55, 11 August 2023
Detectorul de gaz nu a funcționat

Daca detectorul era instalat in proprietatea dv de ce nu a sesizat scurgerea de gaze???
Daca amiabil nu puteti solutiona,varianta care sa oblige viovatul la plata eventuale prejudicii este numai instanta de judecata
Da puteti sa mai mergeti iar sa ii spuneti ca daca nu achita il reclamati.
Desteptii ca asta trebuie reclamati si principalul lucru reclamat este exact afirmatia ca aruna blocul in aer si ce a facut.

Ultima modificare: Vineri, 11 August 2023
w_v_w_v, utilizator
Nu știu de ce. Era instalat de o lună. Mă gândesc că geamul era deschis iar scurgerea a fost chiar langa geam la racordul de la aragaz secționat.

ynocentta a scris:

Detectorul de gaz nu a funcționat

Daca detectorul era instalat in proprietatea dv de ce nu a sesizat scurgerea de gaze???
Daca amiabil nu puteti solutiona,varianta care sa oblige viovatul la plata eventuale prejudicii este numai instanta de judecata

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. De acord cu raspunsul dat de @w_v_W_V. Treaba este f. serioasa si nebunii trebuie internati. Neaparat faceti plangere la politie. Daca aveti si martori va fi mult mai bine. Nu stiu ce masuri va lua org. de politie, dar omu' are o "bifa" acolo !
2. Verificati senzorul. Pai a fost o intamplare fericita ca nu s-a produs o explozie. Daca senzorul este vechi, il inlocuti, costa cam 150 lei, dar merita. Verificarea sa o faca o persoana autorizata si sa fie completa: senzor, alimentare, cablu de legatura cu valva electomagnetica.
Succes!
Senzorul și toată instalația au o lună de când au fost puse în funcțiune. Acum îi aștept pe ce de la Engie sa fac revizia deoarece Distrigazul a pus sigiliu și a sistat alimentarea la mine in apartament. Au fost martori când el a recunoscut că a încercat demontarea instalației vechi.

Alte discuții în legătură

Instalare senzor gaz si electrovalva Rozalia99 Rozalia99 Buna ziua, Administratorul blocului in care locuiesc a apelat la o firma autorizata pt. ca sa monteze electrovalve cu senzori pt. depistarea scurgerilor de ... (vezi toată discuția)
Am instalație de gaz separată de a vecinilor, dar instalația lor îmi tranzitează bucătăria sunt obligat să-mi montez un al doilea detector? somnu somnu Buna ziua, Locuiesc la bloc si am o instalatie separata de gaz fata de acesta. Pe instalatia mea am montat senzor de gaz si electrovalva in apartament si ... (vezi toată discuția)
Detectoare gaz obligatorii catalinntn catalinntn Buna ziua, Asi dori sa stiu daca incepind de anul acesta, exista obligativitatea montarii detectoarelor de gaz si la utilizatorii care nu au decat un ... (vezi toată discuția)