avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara! Am si eu o mare nelămurire si va rog sa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara! Am si eu o mare nelămurire si va rog sa ma ajutati ...

Buna seara! Am si eu o mare nelămurire si va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Sunt casatorita si vreau sa cumpar un apartament,dar la un divort nu vreau sa se imparta cu sotul meu pentru ca banii sunt proveniti de la mama mea.Daca el da declaratie ca banii cu care cumpar apartamentul nu sunt din banii comuni mai are dreptul peste ani sa atace acea declaratie sau are dreptul la acel apartament care o sa fie pe numele meu?Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:40, 12 August 2023
Cand cumparati declarati sursa banilor si notarul va mentiona in contract ca bunul e propriu pt ca inlocuieste un alt bun propriu, va ajuta si daca sotul declara ca nu contribuie la cumpararea casei.
Trebuie sa justific notarului prin acte de unde provin banii?O parte m.am împrumutat la banca iar o parte ma despagubeste sora pt a ramane ea cu un apartament de la mama,dar inca nu s.a finalizat partea cu apartamentul sa pot dovedi prin acte.Sora imi da banii inainte ca are incredere in mine.
In primul mesaj spuneti ceva si în al doilea, total altceva.
 "banii sunt proveniti de la mama mea."
"O parte m.am împrumutat la banca iar o parte ma despagubeste sora"

Ultima modificare: Sâmbătă, 12 August 2023
gi-jane2, moderator
Da,banii suntproveniti dintr.un apartament care era al mamei.mama a decedat acum doi ani si am hotarat cu sora sa ma despagubeasca pe mine si sa.i ramana ei apartamentul.Nu cred ca asta e relevant.Pe mine ma interesa ce sa fac sa nu se imparta apartamentul pe care il cumpar ,cu sotul.

Problema e ca banii nu sunt toti proprii, ca va da sora sulta e ok, dar ziceti ca mai puneti bani si imprumutati din banca, asa ca e alta situatie si pt asta, daca vreti sa nu intrati in oartaj cu casa cumparata pt ca costa si rezultatul e incert, schimbati regimul matrimonial in cel al separatiei de bunuri si cumparati casa un nume propriu.

Alte discuții în legătură

Separarea bunurilor în caz de divorț: ce mă sfătuiți să fac pentru ca banii proveniți din vânzarea micii mele moșteniri să nu se piardă în favoarea soțului? Rodica Manole Rodica Manole Soțul meu a vândut o proprietate de-a sa (casa bunicii sale, obținută cu 2 săptămâni înainte de căsătoaria cu mine, legal, în urma unui act de ... (vezi toată discuția)
Separare de bunuri lonita lonita Bună ziua Soția mea dorește sa achiziționeze o proprietate cu bani proprii, proveniți din donație de la sora ei. Eu mai am un copil din alta ... (vezi toată discuția)
Prima casa luminita45 luminita45 Buna ziua!!! Doresc sa imi achizitionez o locuinta prin programul prima casa, mama mea fiind coplatitor dar nu si coproprietar.Eu nu sunt casatorita ... (vezi toată discuția)