avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Context: soacra mea și soțul ei din păcate au ceva ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Context: soacra mea și soțul ei din păcate au ceva probleme, ...

Context: soacra mea și soțul ei din păcate au ceva probleme, iar el amenință că dacă ea decedează sa dă în întreținere, și soțul meu va pierde dreptul asupra casei ai terenurilor pe care aceștia le dețin. Exista vreo modalitate prin care soacra mea sa îi cedeze fiului ei în timpul vieții cota ei parte din casă? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:54, 15 August 2023
Nu, soacra nu ii poate da nimic fiului daca nu face partajul bunurilor comune, dupa cum nici socrul ( in caz ca moare soacra prima), nu se poate da " in intretinere" , fără sa dezbata succesiunea dupa ea împreună sau in contradictoriu cu sotul dvs.
Daca nu face partajul, soacra poate sa ii lase testament fiului, macar e ceva, cota sotului se reduce la jumătate din cat ar mosteni legal.
Ultima modificare: Marți, 15 August 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire angtatiana angtatiana Ce drept la mostenire am eu si copilul din prima casatorie, asupra proprietatii sotului meu, dupa moartea lui. Casa si terenurile sunt pe numele soacrei mele, ... (vezi toată discuția)
Dipozitie testamentara marilena draganescu popescu marilena draganescu popescu soacra mea a fost casatorita de doua ori .Din prima casatorie ,socrul meu,decedat ulterior a avut un fiu,Din cea de a doua casatorie ,sotul soacrei mele ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! poate soacra mea face testament in timpul vietii, ... andynyul andynyul Buna ziua ! Poate soacra mea face testament in timpul vietii, si sa lase casa, care este pe numele ei, nepoatei ei ? Mentionez, ca socrul meu nu mai ... (vezi toată discuția)