avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In urma decesului parintilor am mostenit cu fratii mei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In urma decesului parintilor am mostenit cu fratii mei un apartament. ...

In urma decesului parintilor am mostenit cu fratii mei un apartament. Am făcut partaj voluntar cu fratii mei și acum apartamentul este pe numele meu. La perioada partajului voluntar eram casatorita. Între timp am divortat. Pentru a face partaj voluntar cu fostul sot trebuie sa ma adresez aceluiasi notar?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:34, 16 August 2023
Păi ce partaj sa faceți cu soțul la divorț`? Pe apartamentul moștenit, sau pe alte bunuri dobândite în comun pe timpul căsătoriei`?

Bunurile dobândite ca moștenire, sunt bunuri proprii și nu intră la partaj.
Ultima modificare: Miercuri, 16 August 2023
Dapix, utilizator
Nu are treaba soțul. Apartamentul este bunul dvs propriu.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sotul are un drept de creanta pt ca ati platit sulta in timpul casatoriei, dar casa e bun propriu.
Daca are pretentii si va intelegeti asupra sumei, puteti sa faceti act la orice notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donație Adakaleh Adakaleh Dacă soțul îmi donează partea lui di apartament ce drepturi mai asupra apartamentului? (vezi toată discuția)
Divort cu partaj-apartamentul socrilor carolina22 carolina22 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati intr-o problema. Impreuna cu sotul meu si cei 2 copii am locuit timp de 20 de ani impreuna cu socrii mei, in apartamentul lor. ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor elizachichi elizachichi Eu si sotul meu suntem casatoriti de 11 ani si avem o fetita de 5 ani. Din nenumarate motive( certuri f.f. dese,indiferenta fata de obligatiile unei ... (vezi toată discuția)